L'Ajuntament de Blanes i la Comissió Tècnica del Concurs de Focs han convocat per tercer any consecutiu un certamen per triar el cartell que servirà per anunciar el festival d'espectacles pirotècnics que enguany ja arribarà a la 44a edició. Seguint el criteri dels dos anteriors anys, el concurs de cartells s'ha convocat amb l'objectiu d'impulsar i fomentar la creativitat artística amb motiu d'un dels esdeveniments més destacats i populars, de ressò internacional, que es fan a Blanes. Enguany l'esdeveniment pirotècnic està previst que se celebri del 24 al 27 de juliol.

El prestigi i la tradició del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava -en l'àmbit nacional, estatal i internacional- fan d'aquest una de les principals eines de projecció i promoció turística de Blanes. El fet que se celebri coincidint amb la Festa Major dóna un valor afegit als visitants, que ja compten habitualment amb activitats d'oci i cultura a Blanes.

Els participants tindran plena llibertat per escollir la temàtica del cartell, tot i que sempre haurà de ser representatiu i relacionat amb els focs d'artifici, i tenir una clara finalitat divulgadora d'aquest esdeveniment. El termini per presentar originals per al concurs es tancarà el pròxim 7 de maig. La proclamació del veredicte es farà el 16 de maig a les set de la tarda, coincidint amb la inauguració de l'exposició que es podrà visitar a la Casa Saladrigas fins al 31 de maig amb totes les obres presentades.

L'autor del treball guanyador rebrà com a premi 750 euros, la mateixa quantitat que en les dues primeres edicions, i només es pot presentar una obra per autor.

El jurat qualificador estarà integrat per les persones que designi en el seu moment l'Ajuntament i estarà presidit per l'alcalde, Josep Marigó, o el regidor amb qui delegui. També comptarà amb la participació de sengles representants de les Àrees de Cultura i Promoció de la Ciutat, així com també de dues persones vinculades a les arts gràfiques.

El 2013, quan la convocatòria es va fer per segona vegada, es va triplicar el nombre de participants amb un total de 47, després que el 2012 van concórrer 13 artistes.