L'Audiència de Girona va jutjat ahir l'administrador d'una constructora acusat d'intentar cobrar, l'any 2008, més de 80.000 euros de l'Ajuntament de Blanes falsificant documents suposadament públics. L'acusat, Antonio Xavier Oliva, s'enfrontava inicialment a una pena de 3 anys de presó per un delicte continuat de falsificació de document oficial, en concurs amb un d'estafa. Fiscalia i defensa han pactat una rebaixa de la pena, l'acusat va admetre els fets i va acceptar que el condemnin a 2 anys de presó, que no haurà de complir, i a pagar una multa de 900 euros.

Segons va reconèixer l'acusat, va falsificar diversos documents per aconseguir cobrar dues suposades factures emeses per l'Ajuntament. El 16 de gener, va elaborar una carta de l'Ajuntament, falsificant la signatura de l'interventor i el segell del consistori on assegurava que l'empresa Construccions Oliva i Massó tenia autoritzats dos cobraments, un de 43.120,39 euros i un altre de 37.461,50 euros. Per intentar cobrar els diners de l'entitat bancària, Oliva també va elaborar dos documents falsos; les factures per cada import acompanyades de l'acceptació i la conformitat.

Amb els tres documents, Oliva va anar a una sucursal a Quart demanant que li anticipessin els imports de les dues certificacions i que li ingressessin els 80.581,89 euros. Ho va aconseguir però poc després, quan el banc va reclamar els diners a l'Ajuntament, van descobrir que ni la documentació l'havia emès el consistori ni la signatura era de l'interventor.

L'entitat va reclamar els diners a la societat, que poc després va retornar tot l'import. L'operació no va provocar en cap moment cap perjudici a les arques municipals.