L'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Blanes va celebrar dijous un acte institucional per commemorar els 10 anys de vida que compleix enguany, coincidint amb el desè curs en què imparteix classes. L'acte va estar encapçalat per la regidora d'Educació a l'Ajuntament, Susana Ramajo, acompanyada de la inspectora del centre, Caterina Riembau, així com de la directora de l'EOI de Blanes, Pilar Martí.

L'activitat es va iniciar de manera distesa, amb una fotografia de família que es va fer a l'entrada de l'edifici que allotja l'EOI de Blanes, la Casa de la Cultura. Després de la presentació i benvinguda, va tenir lloc una conferència a càrrec de Miquel Berga i Bagué, professor de literatura anglesa a la Universitat Pompeu Fabra, que va parlar sobre Les paraules de la tribu i el món global. Tot seguit, una de les primeres alumnes de l'EOI de Blanes, Genoveva Castells, va parlar de les seves vivències personals i es va fer el lliurament de premis del concurs de fotografia Vila de Blanes.

La celebració dels primers deu anys de vida de l'EOI es va completar durant la setmana amb diverses activitats emmarcades dins la Setmana Cultural del 10è aniversari. Durant tres dies, diversos alumnes de l'EOI han protagonitzat xerrades i tallers adreçats als estudiants del centre, impartits en diferents idiomes: anglès, francès, alemany, euskera i català.

3.500 alumnes en 10 anys

Durant els 10 primers anys que està funcionant l'EOI de Blanes han passat per les seves aules uns 3.560 alumnes, dels quals uns 700 són els que actualment estan matriculats al curs 2013-2014. El primer curs 2003-2004 va comptar amb poc més de 260 alumnes repartits entre els tres idiomes que es van començar a impartir: anglès, francès i alemany. Actualment, és el tercer centre en nombre d'alumnes a la província de Girona.

Sobre els tipus d'idiomes que s'hi imparteixen, Pilar Martí va destacar que "l'anglès és l'idioma que segueix comptant amb més demanda, ja que continua obrint les portes a moltes més possibilitats laborals no tan sols aquí, sinó a l'estranger". Amb tot, va destacar l'augment que hi ha hagut darrerament en la demanda de classes de rus. "Hem notat que hi ha una gran demanda, sobretot del sector hoteler, però també de comerciants i empresaris que s'han començat a relacionar amb aquests inversors i visitants", va dir.

Per poder donar una mínima resposta a aquesta demanda, han organitzat amb caràcter extraordinari tres cursos de llengua instrumental de rus en els últims dos anys. Els tres cursos bàsics s'han impartit a l'hivern (cursos 2012-2013 i 2013-2014) i a l'estiu (2013). Els cursos només compten amb un màxim de 20 alumnes, i tenen una durada de 40 hores a l'hivern i de 80 a l'estiu. Amb tot, l'inconvenient és que a l'estiu és quan els potencials estudiants que treballen en el sector de l' hostaleria no poden assistir-hi, ja que és quan tenen un volum més gran de feina.