Els cinemes de Blanes ja tenen data de reobertura. Ocine, els nous propietaris de les sales, van anunciar ahir que la data fixada serà el pròxim dijous, 10 d'abril i per celebrar-ho oferiran per aquell dia una oferta de cinema a 1 euro.

Tal com va avançar dimarts Diari de Girona, l'empresa d'exhi?bició cinematogràfica Ocine, amb seu a Girona, ha formalitzat amb CatalunyaCaixa la compra dels antics Lauren, clausurats des del passat 16 gener per problemes econòmics del grup. L'entitat bancària (juntament amb l'Ajuntament) va apostar des de llavors per trobar un potencial comprador que garantís la continuïtat dels cinemes. Finalment, ha estat Ocine, i aquests dies ja treballa per adequar l'espai. Al llarg dels pròxims mesos modernitzarà unes instal·lacions que disposen de 10 sales i tenen 1.910 butaques.

Per celebrar la reobertura, el 10 d'abril les entrades costaran 1 euro, una oferta vàlida per a totes les pel·lícules fins a omplir l'aforament. Per evitar cues, les entrades es podran adquirir a partir del 8 d'abril a través dels canals web, mòbil i taquilla d'Ocine.

L'endemà de la reobertura, el divendres, 11 d'abril, el preu de les entrades ja serà l'habitual. Tot i això, hi haurà descomptes, en funció dels dies i promocions. Així, el dia més barat serà els dilluns, l'anomenat dia de l'espectador i s'oferiran packs low-cost, familiars, descomptes per a estudiants o famílies nombroses, entre altres.

Als Ocine els dimecres també són el dia de la campanya "Dimecres de cinema" amb els preus de les entrades a 3,9 euros. A més, Ocine incorporarà aviat la targeta de fidelització OCINE Plus que ofereix descomptes i regals, a banda dels abonaments de 5 entrades.

La cartellera

Sobre la cartellera que s'oferirà des de dijous, l'empresa va recalcar ahir que serà l'habitual d'aquells dies, dirigida a tot tipus de públic i en especial el familiar i infantil. Així, des del primer s'hi podran veure les estrenes com Noé, 8 apellidos vascos, Capitán América, 300: El origen de un imperio, El Lobo de Wall Street i estrenes dirigides als més petits com RIO-2, Las Aventuras de Peabody i Lego.

A mesura que avancin els dies, Ocine també incorporarà una oferta regular de títols en versió original, com ja porta fent a les sales de Girona i Platja d'Aro. Així mateix, Blanes també oferirà la retransmissió d'òperes i ballets en directe amb l'objectiu que els ciutadans disposin d'una oferta cultural de nivell, va explicar ahir l'empresa que també estrenarà la majoria de títols catalans en cartellera.

3D i les sales digitalitzades

Els actuals cinemes tenen gairebé 15 anys i han quedat antiquats. Així, Ocine digitalitzarà les 10 sales abans de l'estiu amb les últimes innovacions tecnològiques i els millors projectors digitals, els làser d'última generació, que faran de Blanes un dels primers cinemes a l'Estat amb aquest equipament. El làser ofereix més lluminositat i claredat de la imatge. Els projectors estan equipats amb tecnologia HFR de 48 fotogrames per segon i Alta Definició, i almenys dos d'ells seran projectors 4K.

A banda de les 3 sales equipades amb 3D Dolby, totes disposaran de pantalles de Gran Format (de costat a costat i del terra al sostre), van explicar des d'Ocine que també preveu incorporar les butaques VIP d'última generació, més àmplies, amb doble braç i reposacaps, per als més exigents.