La situació al bloc ocupat per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) a Blanes s'ha deteriorat. Així ho asseguren en un comunicat la coordinadora de la PAH Lloret, Esther López, i el també activista Israel Redondo, que viuen al bloc alliberat de vuit pisos a Blanes que es va ocupar el passat 11 de maig amb el suport de la PAH Girona i la PAHC Blanes.

L'acció era similar a la que es va produir a Salt dins la campanya "Obra Social de la PAH". Amb tot, els dos signants del comunicat asseguren que "la PAHC de Blanes no està ni ha estat a l'altura que esperàvem. Més enllà de discursos i bones intencions són els fets i resultats el que hem de jutjar i valorar. I aquests no hi són". Per exem?ple, asseguren que "sota l'argument d'emergència habitacional s'han obert pisos per a persones que no compleixen les normes estipulades per l'Obra Social la PAH" i "el deteriorament de la situació del bloc ha anat creixent de forma progressiva i el nostre desgast personal, també", valoren.

Recorden que l'ocupació es va fer amb famílies que no tenien sostre i es tractava d'un projecte de convivència "revolucionari", de "denúncia del sistema capitalista" i on era l'"única alternativa possible per tenir un sostre". L'objectiu era, a més, iniciar "una negociació per aconseguir un lloguer social pactat amb les entitats", prossegueixen, i d'acord amb les possibilitats de cada un dels afectats.

Però de la il·lusió inicial s'ha passat als problemes. Entre altres ?exem?ples, enumeren que hi ha conflictes en la convivència dels mateixos ocupants del bloc i amb els veïns del barri. Uns comportaments "incívics" i "inadequats" d'algunes persones dins i fora del bloc que creen un "descrèdit i desgast". Afirmen que tot i plantejar-ho a les assemblees de la PAHC no han tingut resposta ni suport i creuen que el model de convivència ha quedat trencat. Finalment, lamenten que algunes accions de la PAH s'hagin desviat del tema central, l'habitatge.