El PSC de Lloret de Mar va presentar ahir al matí el candidat a l'alcaldia a les pròximes eleccions municipals del 2015, Antonio Lorente. Des de la seu dels socialistes lloretencs, Lorente, que va estar acompanyat del primer secretari d'organització de la federació, Marc Lamuà, va apuntar que l'objectiu immediat és aconseguir un procés participatiu per crear un projecte engrescador que culmini en un canvi al municipi.

L'agrupació local del PSC a Lloret es va adherir al procés d'eleccions primàries, impulsat per la federació nacional i de Girona, tot i que al final només Lorente es va presentar com a candidat. Poc abans, l'actual portaveu del PSC a l'Ajuntament de Lloret, Joan Bernat, va anunciar que no es presentaria a les primàries per discrepàncies amb l'executiva local.

Així, l'assemblea local de Lloret va recolzar finalment la candidatura de Lorente, que ahir es va presentar com una "persona treballadora, humil i senzilla". Amb 49 anys, l'alcaldable socialista natural de Jaén, és treballador autònom al sector de la construcció, porta 30 anys al municipi, està casat i té dos fills. A més, està vinculat a la federació d'Ampa de Lloret a banda d'estar implicatr en els moviments associatius del municipi.

El PSC, doncs, treballarà d'aquí a les municipals per construir un projecte engrescador on "volem que hi participi tothom", va dir Lorente, "per crear un Lloret amb un millor futur, potenciar el turisme i crear alternatives econòmiques" va prosseguir per ressaltar que cal torbar solucions i alternatives als problemes actuals de la societat.

Però des d'avui i fins a les pròximes eleccions, l'alcaldable haurà de treballar amb l'actual grup del PSC i, més en concret, amb el seu portaveu. "Tenim la responsabilitat de sumar i treballar tots plegats", va dir per afegir que "tenim les idees del què volem fer, una política social, millorar la mobilitat i seguretat, un model de futur per Lloret i un Ajuntament per a les persones. És una necessitat i és el que la gent demana, i hem d'estat al seu costat", va sentenciar ahir l'alcaldable socialista.

Per la seva part, Lamuà va destacar l'esperit treballador de Lorente, una persona a qui "li agrada fer equip i per això sempre ha expressat que és un dels seus grans valors, teixir complicitats amb les persones i treballar conjuntament" i aquest "és el lideratge que el PSC està buscant", va valorar.

El primer secretari d'Organització va afegir que "hem definit el lideratge del nou projecte" i Lorente ha "explicat molt bé quina és la seva manera de veure Lloret i d'entendre el partit per recuperar l'alcaldia" centrat "en el treball en equip, recuperar el pols dels barris populars i treballar amb el teixit associatiu", va sentenciar.