Després de molts mesos d'encadenar notícies més o menys dolentes, en qüestió de pocs dies, almenys tres esdeveniments han incidit positivament en la preocupació i el desencís amb què molts blanencs vivim el present i el futur de la nostra vila.

La primera, la posada en servei de la connexió ferroviària directa amb Girona. Un servei que, sense els llarguíssims i dissuasius transbords a Maçanet-Massanes, permetrà anar de Blanes a Girona en 40 minuts.

La segona, l'anunci que els que havien estat cinemes Lauren han tornat a obrir les seves sales aquest mateix mes d'abril, gestionats, ara, per una nova empresa (Ocine). Com deia fa unes setmanes en aquestes mateixes pàgines, la reobertura no només representa una bona notícia per a tots els afeccionats al cinema de la Selva i del Baix Maresme, sinó també per a l'activitat econòmica dels comerços i la restauració d'aquella zona.

La tercera, l'inici de les obres en alguns dels carrers del sector turístic d'Els Pins. Unes obres, però, que ni de bon tros contemplen tot el que cal fer, en el cas que s'aposti decididament per donar una embranzida i una renovada projecció turística nacional i internacional a s'Abanell i al delta de la Tordera.

Enmig de tanta bona notícia, la inquietud arriba una vegada més des de Nylstar. L'emblemàtica empresa tèxtil blanenca a qui els diferents propietaris fan passar, ciclotímicament, de l'eufòria d'una producció i una solidesa remarcables als ERO temporals, als acomiadaments de treballadors i als inquietants i periòdics rumors de tancament.

Veurem com s'acaba concretant tot plegat i quines altres bones notícies arriben per complementar les esmentades. Veurem si estem assistint a uns primers símptomes de recuperació econòmica o a la recurrent posada en escena preelectoral (europees d'aquí pocs dies i municipals d'aquí pocs mesos) a la qual ens tenen acostumats els nostres polítics.