Un grup de veïns del nucli antic de Lloret de Mar van presentar ahir a l'Ajuntament 951 signatures per demanar el retorn d'uns gronxadors retirats pel consistori a principis d'aquest mes. L'actuació municipal es va produir arran d'una altra petició de veïns, en aquest cas de la zona afectada, la plaça Melciar Montero, que amb una trentena de signatures havia demanat a l'Ajuntament la retirada dels elements pels sorolls que es produïen.

La plaça és de petites dimensions i l'espai queda reduït. Els usuaris dels gronxadors van intentar contactar amb l'Ajuntament amb instàncies per demanar informació sobre el futur de la plaça però com que no van obtenir resposta, ahir van presentar el miler de signatures juntament amb 32 dibuixos realitzats per nens aquest diumenge que representen com voldrien la plaça, en el marc d'un acte festiu per demanar el retorn dels elements pels infants.

Des del consistori, l'alcalde de Lloret, Romà Codina, va admetre que es van retirar els gronxadors per la petició dels veïns però també perquè estaven en mal estat. Conscient que altres veïns demanen el retorn dels elements, ahir va assegurar que "no estic tancat" a cap de les dues opinions dels veïns i es va mostrar obert "a estudiar la millor opció" després d'"escoltar tothom", va afirmar. Sobre els sorolls, Codina va puntualitzar que no només es devia als nens, sinó per la presència d'hotels i de jovent que utilitzaven els elements en tornar de nit. En tot cas, "farem un estudi de les necessitats" i es buscarà una solució que pugui satisfer tothom, va sentenciar.