El grup municipal d'ICV-EUiA de l'Ajuntament de Lloret de Mar, a l'oposició, ha proposat al govern local la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal per ampliar els usos que poden tenir les 22 masies catalogades des del 2007 en el document de planejament urbanístic. El grup ecosocialista defensa la modificació per permetre-hi la instal·lació d'activitats d'educació en el lleure, artesanals, artístiques o de restauració, d'acord amb el canvi legislatiu que ha impulsat la Generalitat de Catalunya.

Les 22 masies catalogades, ha informat el grup d'ICV-EUiA, es troben en terreny no urbanitzable i, actualment, es poden destinar a habitatge familiar o a establiment de turisme rural. Així, davant de la modificació normativa que ha introduït l'administració autonòmica de cares a permetre altres usos, el grup ecosocialista ha manifestat que veu "interessant i convenient" que el POUM de Lloret introdueixi aquests nous usos. Una aposta que han traslladat al regidor d'Urbanisme, Jordi Martínez (CiU).

ICV-EUiA entén que, amb l'ampliació dels usos de les masies, Lloret aconseguiria "oferir un tipus d'establiment que no hi ha en el nostre terme municipal, fomentar l'ocupació i que determinats espais naturals siguin cuidats contínuament".

El regidor d'Urbanisme ha exposat que els tècnics han d'estudiar la proposta que ha fet el grup ecosocialista d'acord amb la nova legislació. En tot cas, "la primera impressió que n'he tingut és que es pot fer", ha manifestat Martínez. El màxim responsable de l'àrea urbanística ha afegit, en el mateix sentit que ICV-EUiA, que "tot el que sigui diversificar l'oferta" és positiu per al municipi.