La Comissió Provincial d'Urbanisme preveu aprovar avui la proposta de modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana de Vidreres (POUM) per donar compliment a una sentència del Tribunal Suprem (TS) que l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) va guanyar el 2011 i segons la qual el Pla de Vidreres ha de ser reclassificat a sòl no urbanitzable i eliminar definitivament així l'amenaça de transformar aquest espai en polígon industrial.

"Els ecologistes es congratulen de l'execució de la sentència del TS, tan per part de l'Ajuntament de Vidreres, com per la Comissió Provincial d'Urbanisme", van assegurar en un comunicat, tot i que "l'expedient havia quedat sorprenentment sobre la taula a la darrera comissió". Amb la modificació provisional, Vidreres haurà d'aprovar definitivament el POUM.

La defensa del Pla de Vidreres és una lluita veïnal que es remunta a l'any 2000 amb la primera al·legació que es va fer a la revisió del Pla General. Un Pla que preveia cases i un polígon industrial, entre altres. Amb l'ANG i Salvem el Pla, el 2007 va sortir una primera sentència del TSJC que donava per bona la consideració d'ús industrial. Després, el TS va estimar un dels motius del recurs, va revocar la sentència del TSJC i va anul·lar el POUM de 2003 basant-se en la premissa que la zona té risc d'inundabilitat.