Gairebé dos mesos i mig després que els grups municipals de Lloret plantegessin per escrit les preguntes als tècnics de l'Ajuntament per esbrinar qui va ser el responsable del sobrecost en la piscina de Lloret, el grup del Millor va denunciar ahir els retards i la voluntat del govern "d'amagar i faltar a la transparència" prolongant les respostes plantejades en el marc d'aquesta comissió d'investigació.

L'alcalde, Romà Codina, va replicar després que, més aviat al contrari, "la setmana passada ens van fer arribar [els tècnics] les respostes" plantejades per tots els grups, "no només d'un", i ara "volem fer una convocatòria per tenir una nova reunió en principi a finals de mes", va asseverar Codina. A més, va afegir que "des d'avui els grups que vulguin ja ens poden demanar les respostes" per preparar la pròxima reunió de la comissió.

En la primera trobada es va fixar quins serien els mecanismes de les reunions i es van citar les persones que volien cridar a declarar (de forma voluntària). Els primers a fer-ho havien de ser alguns tècnics de l'Ajuntament, ja que, com va recordar ahir el portaveu del Millor, Marc Fuertes, "l'alcalde va apuntar que eren els tècnics". Amb tot, els tècnics van refusar la invitació i es van posar a disposició dels grups assegurant que respondrien a les preguntes plantejades per escrit. La majoria de grups ho van fer poc després del 10 de febrer, fa dos mesos i mig.

Tot i això, l'oposició creu que els tècnics seguien ordres de polítics i per això en la segona reunió es va acordar citar a la tercera trobada a l'exalcalde Xavier Crespo i l'exregidor d'infraestructures i actual regidor sense funcions, Josep Valls.

Ahir, Fuertes va lamentar els retards en les respostes dels tècnics i va apuntar a la "poca voluntat de transparència del govern". "Prolongar i no voler dir qui és el responsable referma més la culpabilitat" d'alguns amb una "voluntat de prolongar en el temps i no assumir responsabilitats", segurament de cara a les pròximes eleccions municipals, va recordar.

El portaveu del Millor va insistir que es pretén "posar bastons a les rodes" i es va preguntar com es pot tardar tant a contestar a unes preguntes que són molt directes. Així, per exemple, el Millor va presentar una bateria de 19 preguntes als tècnics entre les quals: "Quin o quins regidors o polítics de l'ajuntament varen assistir a les reunions de la direcció facultativa durant el període de construcció de l'obra? Quantes vegades?" o "va ser el Senyor Valls qui va autoritzar a realitzar les obres que suposaven un major sobrecost del previst", "va ser el Sr Codina? O tots dos?", entre alguns exemples.

L'alcalde va replicar ahir que es van passar les preguntes als tècnics però que lògicament van necessitar "el seu temps", donat que havien de contestar preguntes de tots els grups. Amb tot, "la setmana passada" les van retornar contestades al govern i, ara "volem fer una convocatòria a tots els grups" de cara a finals de mes per tenir una nova reunió perquè "hi hagi transparència", va afirmar Codina.

Precisament, per insistir en la transparència, el batlle va afegir que els grups polítics ja poden demanar les respostes: "Qui ho demani ja els hi passarem", va dir Codina, amb la intenció que puguin preparar la pròxima trobada amb tota la documentació.