El regidor d'Urbanisme i Seguretat de Lloret de Mar, Jordi Martínez, va ser escollit dijous al vespre com a nou president de Convergència (CDC) al municipi. L'assemblea local va escollir pràcticament per unanimitat a Martínez per encapçalar el nou equip que, a partir d'avui, treballa en primer lloc en la campanya de les eleccions europees però que sobretot té el punt de mira en les pròximes eleccions municipals de 2015. A més, el regidor va descartar ahir que es presenti com a alcaldable.

La nova executiva està formada també per Ester Olivé, Maria Antònia Batlle, Salvador Obiols, Àlex Lamelas, Joan Josep Gil, Fermí Fornaguera, Albert Robert, Josep Lluis Llirinós i Àlex Margelí. En declaracions a MiramarTV, Martínez va relatar que s'han presentat amb ganes de treballar i va explicar la composició de l'executiva.

Una part està basada en l'"experiència" de l'Ajuntament, amb Olivé -actual regidora de Serveis Centrals- i Batlle -exregidora durant el mandat de Xavier Crespo.

També ha buscat un grup de l'anterior executiva, amb Llirinós, Robert i Obiols, una part de gent gran, amb Fornaguera; el president de la JNC, Joan Josep Gil, i dues incorporacions de nous militants, amb Margelí i Lamelas, va explicar.

Per això, l'objectiu de Martínez i el seu equip és en primer lloc "seguir treballant amb les eleccions europees, estem en plena campanya i s'ha de donar resposta al que ens demanen". Amb tot, de cara al municipi, el més important serà buscar candidat de cara a les pròximes eleccions municipals, una candidatura que Martínez descarta encapçalar per motius personals.

"Tinc un negoci i una família amb dos nens", va indicar el regidor, "i m'estic perdent la seva vida". Amb 41 anys, però, va assegurar que "encara que tingui molta il·lusió i ho desitgi [ser alcaldable] el primer és la família i la feina". Tot i això, no va descartar presentar-se en un futur. Sobre la seva presència en una hipotètica llista per repetir com a regidor, o simplement figurar-hi, Martínez va dir que "primer hem de trobar el candidat, ha de ser la seva llista i jo no la vull imposar com a president. Crec que ha de tenir la llibertat per escollir". En tot cas, "si creu que hi haig d'estar, ho valoraria".

Sobre el perfil del candidat, "ha de ser una persona de Lloret, coneguda i amb ganes de tirar endavant" tenint en compte que la "situació contextual és complicada i s'ha de tenir energia". De fet, el nou president local, ja va avançar que els comicis seran "complicats, més que mai, amb un vot molt difuminat i on el cara a cara i el porta a porta estaran per sobre dels grans actes o esdeveniments per parlar amb les persones i ajudar al màxim", va sentenciar.