El Govern espanyol considera que la platja de s'Abanell de Blanes es troba en "perfecte estat de conservació" i que, per tant, no és necessari fer-hi cap actuació de millora o reforma. Tot i això, poc després de fer aquesta afirmació, el ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient publicava un anunci al Butlletí Oficial de l'Estat encarregant la redacció d'un projecte integral (que engloba el passeig) per protegir la mateixa platja de s'Abanell de Blanes.

Va ser el diputat de CiU, Jordi Xuclà, qui va registrar al Congrés una pregunta dirigida al Govern de l'Estat. El Butlletí Oficial del Congrés el publicava el 4 de març d'aquest any la pregunta que volia saber les previsions "d'escometre les obres de millora del destruït passeig marítim de la platja de s'Abanell a Blanes". A finals d'aquell mateix mes, el 27 de març, el secretari d'Estat de Relacions amb les Corts responia a la qüestió.

"El passeig de s'Abanell de Blanes està en perfecte estat de conservació, ja que va ser reparat l'any 2009 després dels temporals de desembre de 2008 (Sant Esteve) i fins a la data no s'han produït ?danys en allò reparat", diu textualment la resposta del Govern.

L'Estat, doncs, considera que no cal reparar el passeig però, en canvi, sí considera que cal fer un projecte integral a tot l'entorn (que inclou, de fet el passeig). Així ho va publicar el ministeri de Medi Ambient el passat 9 d'abril al BOE.

En concret, la resolució era de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar segons la qual s'anunciava la licitació de la "redacció del projecte de defensa de les platges de s'Abanell i la Marina" de Blanes a un preu de licitació de 129.179,19 euros i el termini d'entrega del projecte era de 6,5 mesos.

El document haurà de contenir una anàlisi sobre l'estat de la platja i del passeig per fer una planificació i una gestió integral de l'entorn. El Govern encarregava aquest projecte, precisament per la demanda històrica del municipi davant el deteriorament, no només de la platja i el passeig, sinó del seu entorn i ecosistema. De fet, dos experts en la matèria van exposar aquestes mateixes preocupacions el passat febrer i apuntaven a la necessitat d'una reforma integral.