L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va haver de sortir a defensar-se d'una nova querella del president del Club d'Hoquei de Blanes, Josep Ridaura, la segona en mig any. La jutgessa ha citat a declarar el batlle, la seva dona i l'interventor per un suposat delicte de prevaricació i tràfic d'influències pel conveni amb l'Escola de Música -quan la dona era membre de la Junta- que no estaria justificat.

Marigó, que va mantenir que encara no ha rebut la citació, va relatar que el conveni amb l'Associació Banda-Cobla Col·legi Santa Maria es va signar el 2006 perquè Blanes no té escola de música municipal. "És una entitat sense ànim de lucre dirigida pels mateixos pares" i es va fer per "donar suport, potenciar i facilitar la formació musical" a les escoles amb una vigència de dos anys més dos a raó de 45.000 euros anuals.

Els diners apareixien als pressupostos de manera "nominal", va defensar Marigó, i es va aprovar en Junta de Govern. Amb el document en mà, va defensar que hi havia unes "fitxes de seguiment mensuals" i una memòria anual que havia d'avaluar una comissió i que tot quedava justificat. A més, el nou govern de Josep Trias (CiU) de 2007 va renovar el conveni amb "els mateixos mecanismes de control, seguiment i fiscalització".

Sobre el paper de la seva dona, Marigó va defensar que treballa al consistori des de fa 35 anys i és la cap de negociat de recaptació tributària i no tenia res a veure amb el control i fiscalització dels convenis. "El seu són els impostos i taxes municipals", va dir. Sobre el paper de l'esposa a l'Escola, va dir que estava a la junta, però perquè com a pares hi portaven els fills i hi col·laboraven "com la resta" de famílies i "mai ens hem beneficiat d'aquest conveni", va assegurar.

L'alcalde va dir que "Ridaura demostra de nou la seva voluntat d'instrumentalitzar la justícia i els mitjans de comunicació per exercir la seva obsessió, revenja i el seu odi contra la meva persona" per "perjudicar-me a nivell personal" i "intentar acovardir-me i apartar-me de la política per influir en les decisions municipals que el poden beneficiar", va mantenir Marigó.

També va recordar que tot té el seu origen quan va demanar el 2010 que li obrissin un expedient a Ridaura per insultar i intentar agredir dos conserges municipals. Des de llavors, hauria començat la "persecució obsessiva" amb unes actuacions judicials que han quedat arxivades, va afegir. Més recentment, ja com alcalde, no va renovar el conveni amb l'Hoquei.

"És el del cas Manga"

Sobre qui és Ridaura, va enumerar que és "el del cas Manga" on apareix per voler col·locar "una familiar directa seva com a treballadora del Consell" perquè "se li devien favors", segons el sumari del cas. També és el que "ha estat sancionat diverses vegades per la Federació [É] per "insultar" àrbitres"; el que "persegueix obsessivament periodistes" i denunciant-los "si no s'ajusten al que vol" o el que "es permet insultar i amenaçar als regidors" amb frases com "venuts" i "no podreu anar pel carrer" per donar suport al pressupost.

A més, va afegir que el Club d'Hoquei és una "Fundació Privada" i que Ridaura la presideix de "manera personalista" i té el "control absolut de l'entitat" i no disposa "d'òrgans de transparència ni de control" i els participants "no tenen representació a la cúpula".

La resposta de Ridaura

Per la seva part, l'Hoquei va contestar que "falta a la veritat" quan Marigó diu que no ha rebut citació. "Dilluns van estar ell i la seva dona" al despatx del seu advocat "per tractar la querella" i "desconeixem qui paga la minuta".

També que el 2006 el conveni estava "al capítol d'alcaldia sense detallar" donant en tots els anys "360.000 euros" i havia de "passar com a partida nominativa i aprovar-ho al ple". Recorden que la seva esposa era "secretària i/o vocal" de l'Escola i no "uns pares més". Sobre les denúncies arxivades, afirmen que, o van "prescriure" o "va morir la persona que podia acreditar la malversació" o que s'han recorregut.

Sobre l'incident amb el conserge van afirmar que ara "treballa a la Ciutat Esportiva sense reunir els requisits" i recorden que "segons denúncia policial, ha tingut dues macro pintades, la darrera "Marigó ets un lladre" a la façana de casa seva" i que "l'exalcalde de Sabadell també deia que el persseguien i que era innocent. I ara on està?", va sentenciar Ridaura.