Blanes viurà del 6 al 8 de juny la tercera edició del "Blanes 12", una acció de dinamització del comerç, la cultura i el turisme que enguany ha triplicat el pressupost i augmenta el nombre d'ofertes i d'activitats per atraure visitants.

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el president de l'Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC), van ser els encarregats de presentar ahir aquesta acció que, com va recordar Marigó, s'ha anat situant en el calendari. A diferència de les anteriors edicions, el consistori i l'ABBC, organitzadors de l'esdeveniment, han apostat pel juny per arrencar amb la temporada turística i el bon temps.

També s'ha incrementat el pressupost, arribant fins als 48.000 euros: 33.000 els aporta l'Ajuntament (el primer any en van ser 5.000) mentre que l'ABBC aporta 15.000 euros. De fet, 12.000 euros de l'Associació de Botiguers van destinats a un sucós sorteig que consisteix en un val de 6.000 euros per fer compres al municipi i altres tres vals de 3.000 euros.

El sorteig d'aquests vals es farà el mateix dia 6 a mitjanit al consistori. Per participar-hi cal obtenir un número als establiments associats en l'acció. Els quatre guanyadors disposaran de quatre hores de l'endemà per gastar-se els diners el més ràpid possible.

Una altra de les novetats serà el sorteig de les 188 places d'allotjament que ofereixen quatre establiments: Hotel Pimar, Hotel Stella Maris, Hotel Beverly Park i Apart-Reception Blanes. Els interessats en aconseguir una nit a 12 euros per persona (també hi ha apartaments per més persones), poden omplir des d'avui un formulari al web www.blanes12.cat.

El dia del sorteig serà el 26 de maig a les 12:30 hores a la Sala de Plens de l'Ajuntament i els resultats es donaran a conèixer l'endemà. A banda dels establiments esmentats, es compta amb altres 12 que oferiran promocions, tot i que a través de les respectives webs.

En l'apartat gastronòmic, una trentena de restaurants inclouran una variada oferta a un preu de 12 euros tots els àpats i alguns d'ells amb menús infantils a 8 euros

El tret de sortida del "Blanes12" serà divendres 6 de juny a partir de les 8 del vespre amb un Shopping Night que tindrà 77 ofertes i promocions dels comerços del centre. Per facilitar l'accés de persones, es tancarà la circulació del carrer Ample i vials adjacents.

El transport i accés a Blanes també serà clau. Enguany el municipi espera atraure més visitants gironins, sobretot després de la posada en marxa del servei de Rodalies de Girona, que enllaça directament Figueres i Blanes. Per això, l'estació de tren ja està preparada amb autobusos cada quinze minuts per facilitar el trasllat al centre. A banda, l'Ajuntament està acabant de negociar amb Sagalés un acord per posar en marxa serveis especials d'autobús que connectarien Blanes amb Girona i Calella en viatges d'anada i tornada i dos serveis nocturns que sortirien a les 01.30 hores de la matinada de divendres i dissabte.

Un altre acord podria ser amb SABA per poder aparcar 24 hores per 12 euros al dia. A banda, es pot estacionar gratuïtament al Centre-Els Pins, al costat de l'antic pavelló d'esports amb 2.000 places. Es reforçarà la senyalització en les rotondes d'entrada i cal tenir en compte que moltes zones blaves encara seran gratuïtes perquè no haurà entrat la temporada d'estiu.

D'altra banda, es preveuen més de 50 activitats (es poden consultar al seu web) per a totes les edats. Entre aquestes, un espectacle de carrer itinerant dissabte a la tarda sota el títol Els Somnis d'Alícia, que inclou diversos personatges gegantins que donen vida la companyia Teatre Nu. Destaca també un concert d'Ol'Green, finalista al programa de TV3 "Oh Happy Day", l'espectacle 40 Principales Tour, a banda de tallers o una exhibició castellera.