L'Ajuntament de Blanes va iniciar ahir els treballs d'enderroc dels camps de futbol d'Els Pins (un de gespa artificial i un altre de terra) que seran substituïts pel nou camp de la Ciutat Esportiva. Després, la zona s'adequarà per esdevenir un espai polivalent i pugui encabir altres usos d'interès general i públic. L'activitat més immediata serà la fira d'atraccions de la Festa Major d'aquest 2014 i, més endavant, està previst que s'hi instal·li un circ.

Els darrers anys la fira havia estat allotjada a l'esplanada de davant l'Estació d'Autobusos, però enguany no era possible perquè s'està construint un nou supermercat en una part de la superfície i l'Ajuntament va decidir ubicar-la als camps de futbol.

Durant més de cent anys, els camps d'Els Pins els ha utilitzat el Club Deportiu Blanes. L'entitat esportiva -que l'any passat va complir els 100 anys- encara no abandonarà definitivament l'equipament i continuarà utilitzant el camp de gespa, ja que encara no ha finalitzat la lliga regular. Així, els primers treballs d'enderroc començaran pel camp de terra i està tot programat perquè es puguin compaginar aquestes feines amb els darrers entrenaments, va informar el consistori. El CD Blanes té previst marxar de manera definitivament el 2 de juny. Així, l'activitat Que es feia als camps d'Els Pins es traslladarà a la tardor al nou camp de la Ciutat Esportiva, on es preveu allotjar el C.D. Blanes.

La previsió és que els treballs estiguin enllestits entre finals de juny i principis de juliol. Les feines d'enderroc ocuparan unes tres setmanes, mentre que la resta necessitaran més temps. També es preveu que les darreres tasques d'enderroc es pugin simultaniejar amb les primeres d'adequació.

Els treballs comprenen l'enderroc total o parcial de gran part del tancament perimetral que hi ha, l'adequació d'accessos i l'eliminació d'alguns desnivells per donar continuïtat i integrar els espais que hi ha actualment. Entre les actuacions que s'han de dur a terme, s'inclouen l'obertura de dos accessos de 10 metres d'amplada cadascun a la zona perimetral que dóna al costat del Passeig de Catalunya, on hi ha el camp de gespa artificial. Pel que fa al perímetre de les zones d'aparcament i a l'Avinguda Gaudí, s'enderrocaran parcialment els murs que delimiten el camp de terra i es deixaran unes tres filades de bloc per delimitar l'espai d'aparcament amb el camp. En aquesta zona s'enderrocarà la construcció destinada a la venda d'entrades i es demolirà tant el mur que dóna al camí com la tanca existent a l'accés principal. Igualment, es desmuntaran totes les portes d'accés al recinte i s'enderrocarà el tram de mur que dóna al carrer Lluís Companys.

Dins del recinte, quedarà dempeus la graderia i serveis com els lavabos i s'enderrocarà l'escala d'accés a la grada del camp de terra i les escales d'obra per accedir a les grades principals del camp de gespa, així com el petit mur que delimita i separa els dos camps.

El camp de la Ciutat Esportiva

D'altra banda, la licitació de les obres del nou camp de futbol a la Ciutat Esportiva segueix el seu camí. L'Ajuntament va treure a licitació el projecte de l'obra civil amb un preu de sortida de 407.807,24 euros. Fins a 22 empreses s'hi han presentat i Aglomerats Girona SA. ha guanyat el concurs amb una oferta de 243.504,74 euros (sense IVA) i un període d'execució de 3 mesos. Les obres s'adjudicaran un cop fets els tràmits administratius mentre que la segona fase de les obres consistirà en la instal·lació de l'equipament (gespa artificial, porteries, pintura...). Aquesta part es farà amb un rènting i té un pressupost de 251.298,91 euros.