Amb gairebé un any de retard i després d'adjudicar les obres per segona vegada, la setmana passada es van iniciar les obres de construcció del futur edifici de la caserna de la Policia Local i de Protecció Civil, va confirmar ahir el regidor d'Urbanisme, Jordi Martínez.

L'empresa Copcisa és l'encarregada dels treballs, que tenen una durada de 61 setmanes, segons el plec de condicions. De moment, se segueix el calendari previst després que el mes d'abril passat el consistori adjudiqués les obres definitivament. Es preveu que l'edifici estigui acabat el juliol del 2015.

Amb tot, les obres haurien d'haver començat ja fa un any. En concret, el passat 13 de maig la Junta de Govern Local va adjudicar l'obra a Vias y Construcciones per un import de 2,58 milions d'euros (el preu de sortida era de 3,7 milions) i es preveia que les obres comencessin a finals d'estiu passat. Poc després, la constructora creia que tal com estava redactat el projecte no es podia fer i per aconseguir-ho demanava augmentar el cost. L'Ajuntament no hi estava d'acord i l'empresa va renunciar.

Així, es va fer un nou concurs amb un canvi de redactat al plec de clàusules, precisament per evitar que una empresa presentés un pressupost massa a la baixa i llavors demanessin més diners.

D'aquesta manera, la Junta de Govern va iniciar de nou l'expedient de contractació el passat octubre amb un preu de sortida del projecte de 3,6 milions d'euros i l'empresa Copcisa va presentar la millor oferta per un import de 3.225.512,76 euros (IVA a part), unes millores equivalents a 556.480,47 euros i un termini d'execució d'obres de 61 setmanes.

En total, 21 empreses es van presentar al darrer concurs de la caserna tot i que la Mesa de Contractació va excloure cinc empreses "per incórrer en situació de temeritat" d'un dels punts del plec de clàusules d'aquest contracte.

Així, després de l'obertura de pliques i amb l'oferta de Copcisa com la millor, la Junta de Govern va requerir la documentació prevista per procedir a l'adjudicació definitiva que es va produir a l'abril. Aquest mes s'ha obert el centre de treball, l'inici del replanteig i tot seguit les obres, que ja estan en marxa i haurien d'acabar, si tot va bé, el juliol del pròxim any.