L'Ajuntament de Blanes, a través de l'empresa mixta Aigües de Blanes SA., ha tret a licitació les obres per reparar la riera de la rambla Joaquim Ruyra malmesa per les fortes pluges de la tardor de 2011. El pressupost màxim d'execució és d'1.146.079,46 euros i Aigües de Blanes es farà càrrec de tot el procés, ja que la infraestructura forma part del cicle de l'aigua.

Les empreses poden presentar ofertes fins al pròxim 4 de juny i hauran de tenir en compte que tindran un mes per redactar el projecte i quatre mesos per executar les obres. L'objectiu és que, un cop s'hagi fet la reparació dels ?danys estructurals que es van detectar al calaix de la riera, es pugui tornar a obrir el trànsit rodat. En concret, es tracta d'una part del tram nord de la Rambla Joaquim Ruyra comprès entre el carrer Tordera i la plaça Solidaritat. La circulació en aquesta zona es va tallar per major seguretat, perquè el continuat pas de vehicles per sobre de la riera afectada, no malmetés més l'estructura.

L'execució de les obres suposarà el punt final a un tema que es va iniciar la nit del 27 d'octubre de 2011, quan els Bombers van aconsellar desallotjar un edifici d'aquesta rambla per l'aparició d'esquerdes. Aquella nit, l'Ajuntament ja va demanar esforços als tècnics municipals per assegurar l'estructura de l'edifici, i de l'altra va ajudar els inquilins de l'edifici afectat a trobar un allotjament. Es van destinar més de 500.000 euros a reparar d'urgència el calaix de la riera i assegurar l'edifici així com a pagar els reallotjaments.

A banda, el carrer continua tallat al trànsit, un vial que era altament utilitzat, i es reobrirà quan acabin les obres de reparació.