Un globus, paper film, una capa de mostassa, paper film, una capa de cafè, paper film, una capa de cera i una caixa estanca. Cadascun dels 20 paquets amb un quilo de cocaïna de gran puresa anava embolicat de la mateixa manera. Els duia l'algerià Yahia Sahraoui amb el seu vehicle el dia que el Cos Nacional de Policia el va detenir a Lloret de Mar -17 de desembre de 2012-.

El fiscal, Gregorio Domínguez Silva, l'acusa d'un delicte contra la salut pública pel qual li demana vuit anys de presó i una multa de 5,4 milions d'euros. Ahir, va admetre els fets davant el tribunal de la secció quarta de l'Audiència Provincial de Girona però el seu advocat, Juan Ignacio Ramírez, va proposar que la pena a imposar fos de sis anys i un dia de presó.

L'algerià no estava sol a la banqueta dels acusats. L'acompanyava Alberto Guirado Losilla, de nacionalitat espanyola, i que el fiscal considera que el dia dels fets era el conductor llançadora que havia d'alertar de la presència policial i dels controls per facilitar que Yahia Sahraoui busqués una ruta alternativa per transportar la droga. El seu advocat, Carles Monguilod, ha sol·licitat l'absolució del jove però, en cas que el tribunal ho descarti, proposa que sigui condemnat només per còmplice a una pena de tres anys de presó.

Ambdós acusats estan en presó provisional des que van ser detinguts. El fiscal considera que ambdós s'havien posat d'acord per traficar amb cocaïna i mentre un feia de transportista l'altre anava obrint camí.

Els policies primer van interceptar el cotxe de Sahraoui i gairebé mitja hora més tard van trobar que Guirado l'estava esperant a la porta de casa seva, al carrer Saturn de Lloret. El jove duia gairebé un gram de cocaïna i 345 euros a sobre, que ahir va indicar que era per consum propi.

Els agents van sol·licitar l'entrada i escorcolls als domicilis dels dos presumptes traficants. A casa de Guirado hi van trobar quatre plantes de marihuana i 15.300 euros mentre que al pis de Sahraoui hi havia dos paquets de cocaïna d'un quilo cadascun, diverses paperines preparades per vendre també amb cocaïna, haixix, marihuana, balances de precisió i 19.000 euros.

Més droga

L'Audiència també va acollir ahir un altre judici per droges contra Jabbi Dabo i Alkurankg Kamateh per haver estat traficant amb marihuana a Lloret la nit del 6 de juliol de 2011. S'enfronten a cinc anys de presó.