Dues associacions de botiguers de Blanes i el sector hostaler juntament amb tres partits polítics del municipi de Blanes han signat un manifest a través del qual denuncien l'increment en el nombre de robatoris que han patit en les últimes setmanes. Alhora, lamenten que les mesures de seguretat de l'equip de govern no han donat resultat i demanen que es prenguin les mesures necessàries.

El manifest està signat pel president de l'Associació de Botiguers Blanes-Centre, Lluís Pascual, el president de l'Associació de Botiguers Tot Blanes, Xavier Reñaga, el president de l'associació d'hostaleria de Blanes, Enric Portas, així com el portaveu de CiU, Quim Torrecillas, el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Salmeron i el president de C's a Blanes, Roberto Rivas.

En l'escrit, comuniquen que "donat que estem patint furts amb força d'una manera continuada a Blanes, i havent-se demanat més mesures de seguretat a l'equip de govern, sense cap resultat, demanem que es preguin totes les mesures necessàries per acabar amb aquests fets que ocasionen una imatge deteriorada de la nostra vila", sentencien en el comunicat.

Segons fonts consultades, en les darreres setmanes s'haurien produït una desena de robatoris en diferents establiments, com cafeteries, floristeries, restaurants, botigues, entre altres locals. De fet, sense anar més, lluny, dimecres s'hauria produït un robatori en el vehicle d'una mare que portava la seva filla a la llar d'infants al matí. La dona hauria deixat el cotxe amb els llums d'emergència en posició i, en aquell moment, uns lladres haurien aprofitat per trencar els vidres i robar diferents objectes.

Des de l'Ajuntament, ahir van informar que els Mossos d'Esquadra i la Policia Local ja hi estan treballant i, precisament, avui tenien previst emetre un comunicat.