La Policia Local de Blanes i els Mossos d'Esquadra han augmentat la vigilància al municipi davant un increment dels robatoris amb força, un fet que consideren puntual però que ha generat preocupació en els últims dies. Així, s'han aplicat una sèrie de mesures que han donat els primers resultats amb la detenció de diverses persones en els últims dies.

Entre aquestes detencions, destaca la de JJ.G.M, al qual se li imputen vuit robatoris amb força. De fet, segons les xifres, el 48% dels detinguts són delinqüents multireincidents per delictes, principalment contra el patrimoni, robatori amb força a l'interior d'establiments, domicilis i trasters.

Els dos cossos policials ja es reuneixen periòdicament però els comandaments ho fan ara cada mes a la Mesa Operativa de Seguretat. La darrera, ha estat presidida de forma excepcional per l'alcalde, Josep Marigó, i la regidora de la Policia Local, Sol Zamora. A més, el batlle ha previst una reunió de la Junta de Portaveus dels diferents grups a l'Ajuntament per donar-los aquesta informació, en principi per al pròxim 29 de maig.

En paral·lel, es faran reunions amb els comerciants, hostalers i sectors econòmics de la vila que, precisament, uns quants d'ells van signar dijous un manifest per demanar més seguretat a Blanes.

Així, la Mesa Operativa de Seguretat va prendre un seguit de mesures per reforçar la seguretat. Una d'elles, de caràcter preventiu i dissuasiu, ha estat incrementar les patrulles policials a peu i en vehicle a la zona centre en diverses hores per controlar i identificar persones sospitoses o reincidents en delictes de les mateixes característiques que els denunciats aquests dies. Tot plegat, ha portat ja a la detenció d'algunes persones.

Les primeres valoracions són satisfactòries, tot i que els inspectors en cap dels dos cossos policials asseguren que no s'abaixarà la ?guàrdia. Per això, està previst que l'increment de mesures de seguretat continuï durant aquests dies vinents amb l'objectiu d'eradicar i aturar preventivament qualsevol rebrot que pogués produir-se. Segons les xifres, durant els tres últims anys s'ha detectat un descens progressiu del nombre de fets delictius denunciats. Per això es considera aquest repunt puntual.