La Junta de Govern L0cal de Caldes de Malavella va aprovar el passat 7 de maig el projecte bàsic i executiu per a la construcció d'una àrea d'estacionament i servei d'autocaravanes a Caldes amb un pressupost de 25.112,53 euros.

Segons va explicar l'alcalde, Salvador Balliu, s'ha detectat que la presència d'aquests vehicles i els turistes que les utilitzen poden realitzar despesa al municipi. Amb tot, el projecte consisteix a adequar una zona del Parc de la Saradana on també es millorarà la pavimentació i s'instal·laran els serveis bàsics perquè en puguin fer ús, com connexions a la xarxa elèctrica, aigua o un espai on dipositar les deixalles. L'objectiu és atraure aquests visitants de pas pel municipi perquè disposin d'un espai on carregar els vehicles i disposar dels serveis i facilitar estades d'una jornada al municipi.

"No és una zona per quedar-se, és per fer nit i passar el dia al municipi", va relatar Balliu. De moment, el projecte està en exposició pública i després de l'aprovació definitiva es procediria a la licitació i futura adjudicació.

Caldes no és l'únic municipi de la Selva que està apostant per adequar aquest tipus d'espais. A Sant Hilari ja en funciona un amb molt d'èxit, Sils està estudiant facilitar una zona al costat dels estanys i a Tossa es preveu adjudicar un projecte a l'entrada del poble.