Els Mossos d'Esquadra han fet retirar algunes meses del multireferèndum convocat per aquest diumenge a Catalunya, i prohibit per la Junta Electoral Central i pel Tribunal Suprem. Segons ha informat el Ministeri de l'Interior en roda de premsa, els agents han fet retirat les taules properes als col·legis electorals, per exemple a Lloret de Mar i Reus, entre altres llocs. Els agents identifiquen les persones responsables de cada lloc, aixequen acta i ho comuniquen a la junta electoral corresponent. El multireferèndum està prohibit per coincidir amb les eleccions europees però els seus organitzadors van decidir mantenir la convocatòria, amb 276 taules de votacions repartides a 130 municipis.

A mida que passa la jornada, són més les meses del multireferèndum que han hagut de tancar. A hores d'ara, les d'Olot, Figueres i Reus també s'han sumat a les de Ripollet, Lloret, l'Escala, Arenys de Mar i Vilafranca del Penedès. En algunes ciutats com Reus, els organitzadors han buscat espais alternatius per continuar amb la consulta. El portaveu del Multireferèndum, Albert Puy, ha destacat que les meses desmuntades representen només un 3% i ha qualificat la jornada d'"èxit".

Terricabras vota a Girona

El candidat d'ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, ha votat aquest diumenge al matí al multireferèndum en una de les taules que s'havien instal·lat a la plaça Josep Pla de Girona. Terricabras ha afirmat que està "encantat i és molt partidari" que la ciutadania pugui votar en tota mena de consultes i lamenta que, per aspectes legals, l'organització del multireferèndum tingui problemes a l'hora de tirar-lo endavant. "Em sap greu que la gent no pugui votar quan és de forma pacífica, que s'hagin de retirar taules abans fins i tot de posar-les", ha assenyalat.