L'oposició en bloc de l'Ajuntament de Lloret de Mar va exigir ahir la dimissió del regidor de CiU al govern, Josep Valls, imputat pel cas Clotilde i el nom del qual ha aparegut en notícies relacionat amb la comissió de presumptes delictes en el cas Manga. Aquesta era la primera petició que feia el grup del Millor en la moció que va presentar, malgrat que no té efectes pràctics, tot i l'acord del ple, perquè la renúncia a l'acta de regidor és personal i no es pot obligar la persona. La segona petició, tenint en compte que Valls no dimiteixi, era instar l'alcalde, Romà Codina (CiU) a retirar de la junta de govern local el citat edil, el qual hi assisteix malgrat no tenir cap delegació de responsabilitat. El grup de Convergència i Unió es va oposar a la moció, mentre que el seu soci de govern, ERC, es va abstenir. En aquest sentit, el regidor republicà Jordi Orobitg va precisar que si ell es trobés en la situació de Valls "ja hauria plegat fa temps". Malgrat la petició del ple, el portaveu del Millor Marc Fuertes veu complicat que Codina expulsi Valls de la junta de govern, ja que sospita que "potser paguen perquè Valls mantingui el silenci".

La moció, que va ser retirada per l'alcalde de l'anterior ple ordinari i finalment inclosa al d'ahir per evitar que el Millor forcés la convocatòria d'un ple extraordinari per debatre-la, exposava les presumptes vinculacions que Valls té en la trama del cas Manga, alhora que recordava les informacions sobre el fet que el TSJC hagi decidit processar el regidor i la imputació al cas Clotilde. Així, en demanava la dimissió o, en el seu defecte, que Codina li retirés la participació a les juntes de govern.

El batlle, que va recordar que quan se'l va imputar pel cas Clotilde ja se li van retirar les delegacions, va manifestar que l'única decisió ara es prendrà si canvia la situació judicial de Valls, és a dir, si s'arxiva la causa contra ell o, per contra, és acusat i jutjat. Sobre la seva presència i remuneració a les juntes de govern local, Romà Codina va defensar que "és a la junta de govern local perquè porta molts anys a l'Ajuntament i té experiència". Valls, que va marxar del ple quan es va començar a debatre aquest punt, cobra 950 euros per assistir a les juntes de govern local, va afirmar Fuertes i es preguntava que si no té cap delegació, per què hi va. L'alcalde va afegir que el regidor Josep Valls "no firma res".