La Sala de Plens de l'Ajuntament de Blanes va acollir divendres dues reunions amb els representants del consistori, de la Policia Local, dels Mossos d'Esquadra, de les diferents entitats de comerciants, restauració, hostaleria i sectors econòmics del municipi, a la qual també van assistir responsables d'establiments. L'objectiu de les trobades era informar sobre les mesures que s'han dut a terme, així com de l'actual estat de la qüestió pel que fa al brot puntual de robatoris amb força que s'ha detectat durant el darrer mes i mig al centre de la vila, han informat fonts municipals

Una de les principals qüestions que es va decidir dur a la pràctica va ser demanar al conseller d'Interior, Ramon Espadaler, que destini un nombre més elevat d'efectius de Mossos d'Esquadra al municipi. La petició, que ja ha fet l'alcalde per escrit en representació de l'Ajuntament de Blanes, també es farà des dels diversos sectors econòmics de manera unitària, han comunicat les fonts.

Demà, des d'alcaldia es coordinarà l'escrit que serà treballat i elaborat per l'Associació d'Hostaleria de Blanes i l'Associació de Botiguers de Blanes Centre, els quals la difondran entre la resta d'entitats econòmiques del municipi.

Un altre acord que es va prendre va ser la voluntat de seguir en contacte els tres àmbits -Ajuntament, cossos policials i sectors econòmics- per col·laborar en l'intercanvi d'informació i la coordinació d'actuacions en l'àmbit de la seguretat. Del que es tracta, seguint la idea que van proposar els representants dels dos cossos policials, és d'establir uns espais de trobada per construir una xarxa de complicitat que serveixi per fer una estratègia conjunta i fer un front comú contra qualsevol indici que pugui ser sospitós de ser una amenaça en potència.