El Consell Comarcal ha iniciat una nova campanya que té com a objectiu fomentar el reciclatge de l'oli de cuina coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient. La inicitativa, organitzada en el marc del programa "Recicla i marca't un punt" té com a lema "Molt millor que llençar-lo a l'aigüera... és trobar-lo de nou a la sabonera".

Les actuacions que s'han programat es duran a terme als municipis que tenen delegat el servei de deixalleria: Anglès, Breda, Caldes de Malavella, la Cellera de Ter, Riells i Viabrea, Riudellots de la Selva, Sils, Vidreres, Vilobí d'Onyar, Salitja i Sant Dalmai. La campanya s'allargarà durant tot el mes de juny i busca que la població prengui consciència sobre la mala costum de llençar l'oli de cuina per la pica. Així, l'empresa de gestió de residus Nora, encarregada tambédel servei de deixalleria, ofereix un recipient adaptat i espera superar els 7000 litres d'oli de cuina recollits el 2013.Segons recorda el Consell, l'oli que es llença a l'aigüera provoca problemes d'higiene i, a més, barrejat amb altres sòlids, forma taps als desaigües i clavegueres, atrau els insectes, serveix d'aliment als rosegadors i fa que n'augmenti el nombre.

A més, quan arriba a les depuradores dificulta, retarda i encareix el procés perquè forma una pel·lícula superficial impermeable que impedeix que passi l'oxigen i provoca l'asfíxia dels microorganismes que intervenen en la depuració.. En canvi, l'oli reciclat, serveix per fer sabó, cremes, detergents, ceres, espelmes, pintures, vernissos i, fins i tot, pinsos i combustible.