El grup de treball per renovar i millor la destinació turística de Lloret es va constituir ahir com a segona fase del conveni signat el passat mes de març per la Generalitat, l'Ajuntament i la Mesa de Turisme de Lloret. Sota el títol "Lloret de Mar, renovacions turístiques", el grup format per representants de les tres parts ja ha definit els eixos d'actuació i ha ordenat les diferents àrees de treball per presentar el mes de novembre el Pla Operatiu 2014-2020.

Aquestes àrees de treball contemplen des de la rehabilitació i renovació de la planta d'allotjament turístic, la remodelació urbana, la connectivitat, mobilitat i serveis turístics, la potenciació de productes estratègics i segments d'alt valor afegit per a la demanda, fins a la captació d'inversions.

A partir de novembre s'iniciarà la tercera fase amb la presentació i aplicació d'aquest Pla Operatiu. Amb aquest projecte, la Generalitat de Catalunya implementa el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2013-2016 a través de Lloret de Mar, una de les destinacions turístiques catalanes de referència.

Segons la Generalitat, la posada en marxa del pla pilot vol reforçar i consolidar els esforços que s'hi han dedicat per al desenvolupament de nous productes i activitats turístiques adreçades a millorar l'experiència a Lloret.

Entre altres assistents, la reunió va comptar amb la presidència del secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, la directora general de Turisme, Marian Muro, l'alcalde del municipi, Romà Codina, el regidor de Turisme, Jordi Orobitg i el president de la Mesa del Turisme de Lloret, Joan Molist.