Un "èxit rotund". Així va qualificar l'organització de l'acció promocional Blanes 12 que divendres a la nit va donar el tret de sortida a un cap de setmana ple d'activitats, amb ofertes gastronòmiques i allotjaments a bon preu per reivindicar Blanes com una ciutat comercial, turística i cultural. El bon temps va acompanyar i certifica que el mes de juny és l'ideal per situar aquesta iniciativa amb l'arribada de milers de visitants.

L'afluència de gent, entre veïns i forans, es va poder veure pels carrers divendres amb la Nit de Compres que va culminar de matinada (de forma simbòlica a les 12:12) amb el sorteig de l'associació de Comerciants Blanes Centre, que va repartir 12.000 euros en vals de compra (un premi de 6.000 euros i tres de 2.000). El sorteig va congregar centenars de persones per comprovar, in situ, si la sort els afavoria a través de les 15.000 butlletes repartides als clients dels comerços adherits a la campanya.

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el president de l'ABBC, Lluís Pascual, acompanyats de la regidora de Promoció de la Ciutat, Lara Torres, van encapçalar la cerimònia del sorteig, després que es van acabar de dipositar les butlletes. En primer lloc es van sortejar els tres vals de compra valorats en 2.000 euros, que han anat a parar a mans de Pere Pérez Aznar, Roberto Seettina Haro i Carme Sánchez Llobet. Per últim, el val de compra de 6.000 euros va ser per a la butlleta de Cristina Gallego Ramos. Tots ells van disposar de la jornada d'ahir per gastar-se'ls.

Precisament, la jornada de dissabte va ser un altre èxit, amb l'arribada de més visitants. Durant tot el cap de setmana, els carrers del centre de Blanes bullen d'activitats d'oci, lleure, esport i cultura. Així, hi ha visites 2 per 1 al Jardí Botànic Marimurtra; viatges en creuer; contes en anglès; iniciació al tast de cava; i visites a les instal·lacions de Cervesa Marina i cervesa Popaire, a banda de classes de balls.

Dues de les activitats que també s'espera que atreguin un gran nombre de públic són, d'una banda l'espectacle musical gratuït 40 Principales Tour que es va allotjar ahir de nit i matinada al Passeig de Mar; i de l'altra el concert d'Ol'Green que es farà avui a la tarda al Teatre al preu de 12 euros.