Tot està a punt perquè demà la riquesa floral del Montseny llueixi amb intensitat als carrers centrals i d'altres del nucli antic d'Arbúcies, gràcies a la feina de les comissions de veïns que enguany són els autors d'una vintena de catifes que donen el tret de sortida a les tradicionals festes de les Enramades, nascudes el segle XVI i que perduren amb gran participació.

Els catifaires ultimen els seus projectes que després són copiats en l'asfalt aquest diumenge des que comença a clarejar. Perquè els esbossos de cada obra es converteixin en realitat cal buscar els pètals als boscos i alguns prats dels voltants. Les varietats cromàtiques de cada disseny condicionen el tipus de flora que s'ha de recol·lectar. Es tracta d'un treball artesanal que es prepara amb diverses setmanes d'antelació. La recollida dels vegetals es fa de matinada i també en concloure la jornada laboral. Després de separar els pètals de cada espècie, el dibuix es plasma en la calçada per, finalment, emplenar-lo amb la flor. La confecció de les catifes desperta gran expectació.

A les 14 hores els treballs ja estan acabats ocupant uns dos quilòmetres de carrers i places. El certamen ornamental ha estat decisiu perquè la Generalitat hagi declarat les Enramades Festes Tradicionals d'Interès Nacional de Catalunya al·legant "la seva aportació cultural i lúdica, que depassa l'àmbit geogràfic del propi municipi i s'estén per tot el territori català". La desvinculació amb el Corpus és total, ja que en lloc de la processó del Santíssim que abans trepitjava les catifes, ara ho fa, a partir de les 18:30 hores, una cavalcada formada per gegants i caps grossos, grallers, bandes de música i diversos grups d'animació popular. A més, es procedeix a la transformació artística amb flors de diversos racons estratègics del poble com a complement de les catifes i potenciar la festivitat.