La Junta de Govern Local de Blanes té previst aprovar dijous els permisos perquè el Club Vela puggui començar la reurbanització del tram del passeig del Mar. Segons va confirmar ahir l'alcalde, Josep Marigó, en els últims dies els responsables han acabat d'entregar la documentació que faltava del projecte i ara, després de l'anàlisi dels tècnics municipals, passarà a la Junta de Govern perquè aprovi la llicència d'obres específica per l'acabat en superfície.

Cal recordar que el Club Vela està realitzant obres de remodelació de les seves instal·lacions, part de les quals havien d'afectar el passeig. Aprofitant això, es va apostar per refer aquesta part del passeig amb un projecte que assumeix i ha dissenyat el Club en col·laboració amb els veïns i grups polítics. En total hi destinen 700.000 euros.

La llicència actual comprenia les altres actuacions d'obres però per l'acabat en superfície al passeig en cal una d'específica, que es preveu aprovar dijous. El projecte ha patit canvis en els últims mesos, sobretot després que el Club optés per un altre arquitecte. Això, sumat a altres factors, ha provocat que les obres hagin patit un retard respecte a les previsions inicials. D'aquesta manera, si es preveia que la reurbanització havia d'acabar per Sant Joan, ara s'intenta que acabin abans de la Festa Major, al juliol.

Amb el project definitiu, Blanes guanyarà en diversos aspectes, va valorar l'alcalde. En primer lloc, en superfície, que s'amplia en 500 metres quadrats (m2), sobretot per la part sobre la coberta del Club, actuant de "mirador" sobre el port esportiu. En segon lloc, el projecte d'aquest tram "no hipoteca el futur", va dir Marigó, de la resta del passeig, en cas que futurs ajuntaments optin per remodelar-lo al complet o per part.

D'aquesta manera, la majoria d'elements no són fixos, com poden ser les jardineres o els bancs, i permetria una distribució diferent en un futur o per si ara s'hi volen fer activitats.

A banda, hi ha una nova il·luminació, el paviment serà de sauló i, entre altres, l'alcalde va destacar que també s'han eliminat les barreres arquitectòniques per afavorir la mobilitat de les persones