L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de diferents regidors de l'Ajuntament, van realitzar el passat divendres una trobada informativa al local de l'Associació de Veïns de Ca la Guidó, barri que reivindica des de fa temps una rotonda a la cruïlla d'accés, entre el carrer Ca la Guidó i la carretera de Tordera, per pacificar el trànsit. L'objectiu era exposar les diferents opcions per millorar la mobilitat i disminuir el pas de vehicles.

Durant la trobada es van presentar dades del volum de vehicles que passen per la zona, i que entren i surten dels veïnats. Així, es va constatar que el trànsit és intens sobretot per accedir a Blanes, molts dels quals anirien a Lloret. Per això, segons va explicar Marigó, la inversió que s'hi faci no pot hipotecar el futur, i va posar d'exemple que en pocs anys es posarà en funcionament la nova autovia fins a Lloret, fet que reduiria dràsticament el volum de cotxes.

Per això, tot i que la rotonda es va posar sobre la taula, es va destacar que comportaria altres problemes, com la mobilitat dels peatons, ja que molts vehicles no acostumen a respectar els passos de vianants. Per això, una de les opcions més plausibles a curt termini, passaria per restringir l'accés de vehicles entre les rotondes Mas Cremat i a la dels focs, permetent l'entrada només als que es dirigeixin als barris de Ca la Guidó, Mas Carolet i Mas Florit.

Però no hi ha res decidit i, segons va confirmar Marigó, ja s'ha demanat hora per parlar amb els serveis territorials de Territori i Sostenibilitat i presentar-los les opcions diferents opcions, afegides les dels veïns, que després es presentaran en una nova trobada.