El ple de l'Ajuntament de Tossa de Mar preveu aprovar en la sessió d'aquest dijous la petició per demanar un nou préstec que en substitueixi un d'anterior que tenia pitjors condicions econòmiques. En concret, el préstec que es vol demanar ascendeix a un total de 952.489,58 euros i es faria amb l'entitat BBVA. L'objectiu és substituir un anterior préstec que tenia pitjors condicions, sobretot quant als tipus d'interès. Es tracta d'un préstec incorporat al pla de pagament de proveïdors aprovat pel govern central i que va permetre als ajuntaments fer front al pagament de factures pendents.

Tot i això, en aquell moment es va signar un préstec per valor d'aproximadament d'1.952.000 euros dels quals resten per pagar 952.000. Amb el nou préstec, l'Ajuntament assegura que s'aconsegueixen millors condicions econòmiques, sense modificar els terminis, amb un venciment final datat pel 31 de maig de 2022. Amb el nou préstec, el tipus d'interès baixen en aproximadament dos punts, amb l'Euríbor a tres mesos més un 2,9%.

D'altra banda, el ple també preveu aprovar dijous una modificació de l'ordenança fiscal que regula l'impost de construccions, instal·lacions i obres per actualitzar el sistema de càlcul en la liquidació d'aquest impost, va informar ahir el consistori. A més, el plenari també té la intenció d'aprovar un pla econòmic pels propers dos anys que haurà d'enviar al Departament d'Economia i Finances de la Generalitat juntament amb la documentació complementària d'aquest nou préstec.