L'assemblea local d'ERC ha escollit l'actual portaveu a l'Ajuntament de Lloret, Jordi Orobitg, com a candidat a l'alcaldia del municipi en les pròximes eleccions de 2015. La decisió es va prendre per unanimitat el passat divendres en una convocatòria a la qual van assistir militants i simpatitzants de la formació. Orobitg era el candidat proposat per l'executiva local i va aportar més del 80% dels avals.

A final de febrer d'aquest any, Orobitg no tenia encara clar si volia repetir com a candidat. Amb tot, finalment va decidir fer el pas després del "convenciment què hem fet una bona feina des de les regidories gestionades per ERC", turisme i promoció econòmica, així com pels "avals i suports rebuts tant de militants i simpatitzants com d'un bon nombre de ciutadans", assegura ara. Alhora, també s'ha decidit davant "el repte de fer créixer la base social que sustenta els nostres projectes local i nacional" i va desitjar que "els ciutadans de Lloret ens facin costat" i es va oferir "per fer-los partícips del nostre projecte", va dir.

Orobitg va entrar com a regidor el 2007 i, després de les eleccions de 2011, en les quals ERC va obtenir un representant, va entrar al govern de CiU. És llicenciat en dret per la UB i també és diplomat en pràctica jurídica per la UNED.