El gerent del Consell Comarcal de la Selva, Joan Burjachs, i des de feia poc temps gerent del Consorci de Benestar Social (ens autònom del Consell), ha dimitit. Burjachs havia substituït l'anterior gerent, Sergi Carmona, a qui van destituir el passat febrer perquè "no encaixava en el perfil" davant la "manera com volem tirar endavant el nou consorci", va dir llavors el president del Consorci, Joan Garriga. Ara, Burjachs ha abandonat el càrrec al Consorci de Benestar Social al·legant "excés de feina".

La decisió del gerent de deixar el nou càrrec que havia assumit feia "pocs mesos", segons va informar ahir el president del Consell, Salvador Balliu, arriba precisament en un moment en què la cadira de Burjachs com a gerent del Consell penja d'un fil. La setmana passada, durant una reunió amb els portaveus dels grups al Consell, Balliu va informar que s'obririen expedients als empleats implicats en el cas Manga. La mesura es prenia un cop han disposat de la majoria del sumari del cas.

Burjachs, a qui van imputar inicialment quan va esclatar el cas i va declarar el febrer de 2013 a les dependències del Servei de Vigilància Duanera, és un càrrec de confiança i se'l podria cessar o convidar a dimitir de gerent del Consell, en el marc de les accions que va anunciar el president.

En tot cas, al febrer, quan la Junta general del Consorci de Benestar va decidir cessar Carmona com a gerent, es va dir que "no encaixava amb el perfil" davant la "manera com volem tirar endavant el nou consorci". La seva plaça va quedar vacant una temporda, però des de feia uns mesos, i per optimitzar recursos i no haver de pagar un altre sou (davant les dificultats econòmiques del Consorci) es va decidir nomenar Burjachs com a substitut, va explicar ahir Balliu. Ara però, fa aproximadament una setmana, va dimitir.

"Res a veure" amb el cas Manga

"Ell porta la gerència del Consell i portava també la del Consorci, i suposava molta feina", va prosseguir Balliu que va descartar que la decisió tingués "res a veure" amb el cas Manga. "M'estimava més que portés una cosa ben portada (en referència al Consell) i jo mateix li vaig plantejar que li suposava massa feina". Finalment, Burjachs s'ho va "repensar". Ara, la gerència del Consorci torna a quedar vacant i suposa un nou revés pel funcionament de l'ens que haurà de buscar un nou gerent, segurament de dins "de la casa".