Els Mossos han detingut a un camioner que quintuplicava la taxa màxima d'alcohol després de patir un accident a la comarca de la Selva, segons informa avui la policia catalana.

Els Mossos van detenir a Vilobí'd Onyar (Girona) a un home de 44 anys, de nacionalitat romanesa i veí de Tirgu Lapus (Romania), com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit.

El passat 7 de juliol, al voltant de les dues de la matinada, es va produir un accident de trànsit a la carretera C-25, dins del terme municipal de Vilobí d'Onyar (la Selva).

En arribar, els Mossos van comprovar que un camió de gran tonatge, que circulava en sentit a Lleida, havia patit una sortida de via i es trobava bolcat fora de la carretera.

El conductor, que estava il·lès, presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques i al fer-li la prova d'alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0.83 mg d'alcohol per litre d'aire espirat, més de cinc vegades per damunt del límit màxim, que en aquest cas era de 0.15 mg/l.

Per tot això, es va detenir al conductor com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària.

El detingut va passar el dia 7 de juliol a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, que el va deixar en llibertat amb càrrecs.