L'home que aquest matí ha apunyalat al cap un agent dels mossos i n'ha colpejat dos més va matar un home l'any 2006 a Blanes. El cas va arribar a judici a l'Audiència de Girona dos anys més tard. Aleshores el tribunal li va imposar sis anys d'internament psiquiàtric per un delicte d'homicidi amb abús de superioritat aplicant-li un eximent incomplet d'alienació mental. L'home va matar a ganivetades un veí que es mofava d'ell perquè, de vegades, es passejava vestit de dona. Aquest matí, efectius del SEM han anat a buscar-lo a casa seva, al barri de la Plantera, perquè havia de tornar a ingressar, però aquest s'hi ha resistit. Ha estat llavors quan el SEM ha demanat ajuda als mossos per traslladar-lo.

L'home que aquest matí ha ferit tres agents del Mossos d'Esquadra té historial delictiu. El 2006, va matar a ganivetades un altre home que es reia d'ell i l'insultava. Juan García Baena de vegades es passejava vestit de dona pel carrer i la víctima es mofava d'ell. La matinada de l'1 de maig del 2006, García s'estava a casa i, des del carrer, la víctima l'anava increpant a través de la finestra. Va ser llavors quan va baixar al carrer armat amb un ganivet i va perseguir la víctima. Quan el va atrapar, li va clavar diverses ganivetades fins a matar-lo.

Els fets van arribar a judici l'abril del 2008 i, durant aquest temps, l'agressor va estar en presó preventiva. Tot i que inicialment la fiscalia demanava 17 anys de presó per a l'acusat, les parts van rebaixar la pena perquè consideraven que, en el moment dels fets, tenia les capacitats afectades per un trastorn mental. Finament, van acordar que ingressaria 6 anys en un psiquiàtric.

Autor d'una nova agressió

Aquest matí efectius del SEM han anat a casa de Juan García Baena, situada al barri de la Plantera de Blanes, perquè havia de tornar a ingressar a l'Hospital Psiquiàtric de Salt. L'home estava molt nerviós i es negava a abandonar la casa. Per això, els efectius del SEM han requerit a la policia que els ajudessin a traslladar el malalt fins a Salt. Fins al lloc, s'hi ha desplaçat dues patrulles dels Mossos d'Esquadra.

Quan els agents han entrat a casa, l'home -que és corpulent- estava molt exaltat i mostrava actitud violenta. Ha estat llavors quan ha agafat un ganivet i s'ha abraonat sobre un dels agents, que ha rebut diversos talls al cap. A més, dos agents més han rebut contusions mentre intentaven reduir l'agressor.

Tots tres mossos han estat traslladats a l'Hospital Comarcal de Blanes. El mosso que presentava els talls al cap ha hagut de ser operat i ha rebut 30 punts de sutura. Finalment, García ha ingressat a l'Hospital Psiquiàtric de Salt.