El corredor lloretenc José Luis Blanco ha posat en marxa una plataforma amb l'objectiu de presentar-se a les pròximes eleccions. De moment, ha creat una pàgina a Facebook, Blanco Lloret Unida, i preveu engegar una pàgina web. Aquest estiu copsarà l'opinió dels veïns i, si el resultat és positiu, després anunciaria que crea un partit, possiblement Lloret Unida, per presentar-se als comicis locals.

Blanco compta amb un grup de confiança per iniciar el camí, tot i que la llista s'hauria de decidir. "El nom Lloret Unida ens agrada", perquè troba que falta "unió". Per exemple, els partits "es barallen" i això "acaba afectant a Lloret".

En els dos últims anys ha assistit a gairebé tots plens municipals, explica. I no només això, ha decidit preparar-se a fons, estudiant lleis, ordenances... i mantenint contactes amb regidors i alcaldes de poblacions veïns. Fins i tot, durant les vacances s'ha desplaçat a municipis turístics estrangers per trobar idees que es puguin exportar. Blanco assegura que ha "rebut ofertes d'altres grups" però prefereix ser "independent" i no descartaria pactes de govern si "són bons pel poble".