El trencament entre CiU i ERC al govern del Consell Comarcal de la Selva ja és oficial. Els sis consellers republicans van presentar ahir els seus escrits de renúncia, tres dies després de comunicar-ho a través de la premsa. Amb tot, tres d'ells es van equivocar i van renunciar també a l'acta de consellers. Ahir van avisar de l'error al Consell i dilluns enviaren un escrit rectificat.

Per la seva part, ahir va parlar per primera vegada el grup de CiU al Consell per valorar la renúncia d'ERC. Ho van fer en un comunicat on van assegurar que lamenten "que ERC trenqui l'acord subscrit en les últimes eleccions i hagi decidit abandonar el govern". Consideren que "és un greu error" que deixin el govern a "només 9 mesos d'acabar la legislatura, trencant unilateralment l'acord. I més, en aquest context que vivim de dificultats econòmiques i socials quan estar al capdavant d'una institució com el Consell significa un esforç personal i polític. CiU es referma a tirar la comarca de la Selva endavant i situar l'interès general de la comarca per damunt de totes les maniobres polítiques".

A més, van recordar "que després dels fets del passat 14 de febrer de 2013, en què va tenir lloc un registre de la seu" del Consell "per efectius de l'Agència de Vigilància duanera, es varen dur a terme les mesures que es van acordar amb ERC. A més, les mesures proposades per part del grup d'ERC sempre han estat portades a terme per part de l'equip de Govern i comunicades en tot moment als portaveus dels diferents grups".

Finalment, "en relació a la imputació dels treballadors, hi ha un procés judicial obert i en aquest cas, en tot moment s'han pres les mesures pactades fins aleshores". Recorden que el cas del gerent del "porta en la mateixa situació des del 14 de febrer, i en el moment que es redacta el nou pacte -març del 2013- el grup d'ERC va acceptar mantenir el gerent en les seves funcions". Alhora, afirmen que sempre han mantingut el grup d'ERC "informat de tot i ha tingut el coneixement de la situació".

Sigui com sigui, els republicans van oficialitzar ahir el trencament a través de sis escrits dels sis consellers comarcals. En un primer moment la sorpresa va arribar quan tres d'ells no només renunciaven als seus càrrecs de govern, sinó que també ho feien a l'acta de consellers. És a dir, marxaven del Consell Isabel Lozano, Marta Contreras i Eduard Arobou, error que dilluns esmenaran amb un escrit.

En tot cas, la renúncia dels sis consellers deixa un buit en el si del govern. En concret, el republicà Joan Garriga deixa els càrrecs de Conseller de Cultura, president del Consorci de Benestar Social, del Patronat del Castell de Montsoriu, del Consell Consultiu de la Gent Gran, del consorci de normalització lingüística, del consell coordinador del Parc Natural del Montseny i del Parc Natural Montnegre Corredor.

Jordi Orobitg deixa el càrrec de vicepresident del Consell Comarcal així com també de les àrees de desenvolupament turístic i gestió tributària, de president de l'Associació de turisme de la Selva, com a membre del consorci de Benestar i del consell administrador de Nora. Josep Maria Bagot renuncia a l'àrea de noves tecnologies. Per la seva part, Eduard Adrobau deixa la seva condició de conseller de l'àrea de sostenibilitat mentre que finalment Marta Contreras deixa el seu càrrec com a consellera de l'àrea de Serveis Tècnics.