L'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, i el regidor de Turisme, Jordi Orobitg, junt amb tècnics de Lloret Turisme i el Patronat de Turisme Costa Brava, han acompanyat a empresaris lloretencs i s'han reunit amb diversos operadors alemanys que treballen amb Lloret de Mar i la Costa Brava a la fira turística RDA de Colònia, referent dins del sector autocarista. En paraules de Jordi Orobitg, "el sector autocarista continua essent important per Lloret de Mar, no només pel mercat alemany sinó per tots els mercats centre europeus".

Els viatges en autocar són un dels primers viatges en grup que es varen organitzar cap a Lloret i la Costa Brava quan els viatges en avió encara tenien uns preus molts elevats; l'entrada de línies de baix cost va provocar una davallada d'aquest tipus de viatge però els darrers anys les tendències mostren una millora com explica Codina: "Aquest sector s'ha anat reiventant amb propostes interessants com l'operador Ostwest Reisen que combina els viatges en tren i autocar a la nostra destinació". També ha remarcat la important inversió realitzada per aquest sector "amb uns autobusos que estan equipats amb les tecnologies més modernes i ofereixen gran confort i comoditat".

El client autocarista arriba a Lloret de Mar durant tot l'any provinent especialment de França i Nord d'Europa; durant els mesos de temporada baixa són especialment parelles de mitjana edat i gent gran i durant els mesos d'estius es pot trobar tot tipus de públic.