El castell de Sant Iscle de Vidreres viu des del 30 de juny i fins al 8 d'agost la X campanya d'excavacions arqueològiques. El camp de treball internacional, organitzat pel Grup d'Esplai Vidrerenc, l'Ajuntament, la Secretaria General de Joventut de la Generalitat i compta amb la direcció tècnica de l'arqueòleg Joan Llinàs (ATRI SL), acull joves de països de tot el món.

El castell de Sant Iscle, que formava part del Vescomtat de Cabrera, es va construir al segle XII i estigué en funcionament fins a principis del segle XVI. Les excavacions arqueològiques s'hi estan efectuant anualment des de ?l'any 2005 mitjançant tres torns de camps de treball, el gruix del qual es concentra enguany a la zona oest del castell. Per una banda, a l'ala oest del recinte principal es continua documentant la necròpolis altmedieval, anterior a la construcció del castell, en la qual ja es va treballar l'any 2013. Per ara s'han excavat set enterraments, tots infantils, i s'espera trobar-ne almenys tres més. En aquesta ala oest, en una estança veïna, es treballa en l'excavació d'una sitja i de diversos nivells dels segles XIV i XV.

Es treballa també a l'ampliació de la fortalesa que es va realitzar al segle XIV, composada per dues grans estances. En una s'hi han excavat quatre sitges (tres del segle XV i una del XIII), mentre que en l'altra s'hi han descobert subdivisions internes que dibuixen quatre petites cambres que en aquests moments estan en procés d'excavació. S'està treballant en sectors exteriors, propers als recintes emmurallats nord i est, on es deixa al descobert més tram de muralla.