El ple de l'Ajuntament de Blanes va aprovar per unanimitat dijous passat una moció del grup d'ICV-EUiA en la qual s'insta "l'equip de govern a iniciar els treballs en el segon semestre de 2014 per a la redacció d'un Pla de Mobilitat a Blanes que defineixi, ordeni i prioritzi les actuacions en matèria de mobilitat al municipi".

Durant l'exposició del text, els ecosocialistes van argumentar que en els últims vint anys el municipi ha viscut "una gran expansió del territori i de la seva població" i, malgrat els diferents Plans d'Ordenació Generals, "la ciutat pateix problemes que comencen a cronificar-se, i afronta debats complexos sobre la gestió de la mobilitat tant interna com externa", van relatar, sobretot durant les temporades turístiques. Alhora, consideren que "es fa necessari cercar i dotar d'alternatives" com millorar el transport urbà, preveure les connexions futures amb tren o tramvia així com ampliar els itineraris i els carris per a bicis.

La moció també instava al govern a elaborar el Pla amb "la celebració de sessions de participació ciutadana oberta i convocant les entitats i associacions de veïns i veïnes, els sectors empresarials, sindicats i grups polítics".