L'Ajuntament de Vidreres no ha pogut iniciar aquest estiu les obres d'enderroc de l'antic cementiri situat a l'entrada del municipi per convertir la zona en un parc. El Departament de Salut de la Generalitat ha denegat els permisos al consistori per traslladar la prop d'una trentena de restes que encara queden als nínxols i que havien d'anar al cementiri nou per procedir al citat enderroc. Ara, caldrà espera fins a l'octubre.

A finals del passat mes de juny el consistori va publicar un avís al Butlletí Oficial de la Província de Girona (BOPG) per intentar localitzar els últims 40 titulars dels nínxols que encara estaven ocupats al cementiri vell. En cas contrari, preveia començar el trasllat de les restes al nou cementiri a principis de juliol. En aquest cas, les restes s'ubicarien en una fossa comuna degudament identificades, en cas que en un futur els familiars reclamessin les restes.

Així, la intenció era començar a enderrocar l'espai al mateix juliol per convertir la zona en un parc, una zona enjardinada que no suposés per al consistori una gran despesa en manteniment. Un espai on la gent "pugui anar a passejar i descansar" amb elements bàsics de mobiliari urbà, com bancs sense espai de jocs i, fins tot, "es podria convertir en un parc on celebrar l'11 de setembre", va explicar llavors l'alcalde, Jordi Camps.

Tot i això, el batlle va avançar ahir que el Departament de Salut de la Generalitat ha denegat els permisos per traslladar les restes dels últims nínxols per trobar-nos en ple estiu. Aproximadament encara en queden una trentena.

Així, Camps va assegurar que el trasllat fins al nou cementiri de Vidreres s'haurà de començar el pròxim 1 d'octubre i, un cop acabat, es podrà procedir a l'enderroc de l'antic per, a continuació, convertir l'espai en un parc.