Els Mossos han detingut aquest dimecres a Vilobí d'Onyar (Selva) un veí de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) de 28 anys i nacionalitat marroquina com a presumpte autor d'un delicte de furt. Segons la policia, l'home ha estat enxampat 'in fraganti' quan carregava en una furgoneta material d'un camió en una àrea de servei de l'AP-7. Ho feia amb dos individus més, que han aconseguit fugir. En total, a dins la furgoneta s'hi ha trobat 34 caixes amb 24 pots de perfum cadascuna. Més de 800 pots de perfum amb un valor superior als 60.000 euros.

Tot plegat ha començat cap a dos quarts de set del matí, quan s'ha avisat del presumpte robatori a l'àrea de servei del Gironès, en sentit nord, al punt quilomètric 70 de l'AP-7. Diverses patrulles dels Mossos s'hi han adreçat i, en arribar al lloc dels fets, han vist com tres individus vestits de fosc carregaven dins una furgoneta caixes d'un camió estacionat.

En veure els mossos els homes han intentat fugir amb la furgoneta, però un vehicle policial els ha barrat el pas. Els tres han baixat del vehicle i han marxat corrents sentit Barcelona pel voral de l'autopista.

Dos d'ells han travessat l'autopista en direcció cap la via de l'AVE i s'han escapat, però el tercer ha pogut ser interceptat, identificat i detingut al costat de les vies del tren, al terme municipal de Vilobí d'Onyar.

La furgoneta que acabaven d'abandonar estava carregada amb 34 caixes de 24 pots cadascuna de perfums d'alta gamma de 100 mil·lilitres. El valor dels més de 800 perfums superaria els 60.000 euros, segons preu del mercat. Tots els perfums recuperats podran ser retornats al seu legítim propietari.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. El detingut, a qui li consten antecedents, passarà properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.