L'Elena resideix al carrer Alzina de la urbanització Aiguaviva Park i sentencia que "aquest ha estat el pijtor estiu, amb diferència". Es refereix als talls que han patit en el subminstrament d'aigua, que han superat de llarg la problemàtica que havien patit en els anys anteriors. "Hi ha hagut talls cada setmana" i, es lamenta, ningú els informa de res, la mateixa queixa que tenen les altres veïnes que han atès aquest diari per mostrar la seva desasperació. I també la seva indignació amb la situació perquè malgrat que tenen un servei deficient -talls i l'aigua no és potable en ocasions per excés de fluor-, el segueixen pagant igual, sense cap descompte. El director tècnic de les empreses que ofereixen el servei Rec Madral i Riera de Cabanyes, Marc Mallart, afirma que no els ha arribat cap reclamació en aquest sentit. Les veïnes, però, afirmen haver presentat queixes formals en aquest sentit a l'Ajuntament, com la Cloti, per si té dret a una indemnització.

La Toñi, l'Elena, la Cloti i la Isabel també volen respondre les paraules de l'alcalde, Jordi Camps, que la setmana passada va fer a aquest diari afirmant que no hi havia cap problema. Tres d'elles van patir talls de dilluns a dimecres, mentre que la Cloti se li va allargar fins el dijous. Per demostrar-ho, aporten les converses per telefonia mòbil que una d'elles va mantenir amb els vigilants municipals. Fuites en canonades i manca d'aigua que prové dels pous han estat els motius dels talls. La Cloti recorda que en els set anys que fa que viu al carrer Farigola de la urbanització, sempre hi ha hagut problemes de subminstrament, però cap han estat tant recurrents com el present.

La Isabel, també del carrer Alzina, afirma que "mirem l'aixeta com obsessionats per si surt o no l'aigua". "Ningú ens explica res i, de sobte, no hi ha aigua", afegeix l'Elena. Per lluitar contra aquesta improvització diària, la Toñi, del carrer Badoll, té galledes d'aigua i la banyera plena. A més, molts veïns també han recorregut a la font que hi ha a l'entrada de la urbanització. Les garrafes d'aigua mineralitzada són indispensables atès l'excés de fluor.

Des de dimecres i dijous de la setmana passada, no han patit més talls. La situació de manca d'aigua hauria d'estar solucionada amb la interconnexió amb la canonada de Caldes de Malavella, que agafa aigua de la del Pasteral. Mallart explica que els pous de Can Prats, a Llagostera, d'on surt l'aigua per abastir les urbanitzacions, ja es troben a 250 metres de profunditat: no es pot anar més avall a buscar més aigua i el cost d'anar a tanta profunditat és més elevat. Marc Mallart exposa que fa set anys que esperaven fer la connexió amb la canonada del Pasteral la qual, "tard o d'hora", haurà de ser la font principal d'abastament dels nuclis als quals subministren les dues empreses. Les veïnes estan a l'expectativa. "Després de tants anys de prometre que s'acabarien els talls, no ens creiem res".