L'Ajuntament de Blanes ha fet el pas per arraconar el paper de les sessions plenàries i introduir l'era digital en la redacció de les actes. A Blanes, com en gran part dels ajuntaments, les actes dels plens es redacten a partir de la gravació en àudio que es fa de la sessions plenàries. Una transcripció que "pren moltes hores de feina, és poc àgil i és un resum de la discussió", ha explicat el batlle, Josep Marigó (PSC). De manera que serà substituïda per la videoacta, amb la qual "es guanyarà fidelitat i l'endemà del ple ja estarà quasi llesta". Així, a partir de la posada en marxa, les actes dels plens constaran encara d'una part escrita en paper, que correspondrà als acords, i la resta, és a dir, les intervencions dels regidors i la discussió de cada punt apareixerà enregistrada en vídeo. Amb la ?posada en marxa d'aquest dispositiu, també es podrà retransmetre les sessions plènaries via streaming.

L'Ajuntament, doncs, ha iniciat el procés de contractació de la compra d'aquest dispositiu per un preu de 32.000 euros. La intenció del govern, ha manifestat l'alcalde, és que es pugui adjudicar el mes que ve i que es posi en marxa al més aviat possible, ja sigui per al ple del mateix setembre o per al de l'octubre.

Marigó ha concretat que el procés de transcripció de les actes és "antiquat" i obliga a destinar-hi recursos humans durant una gran quantitat d'hores, cosa que s'evitarà amb la videoacta, que amb un parell de dies hauria d'estar enllestida. A més, la introducció del vídeo permet dividir el ple per parts, de manera que les persones interessades en un determinat punt s'hi podran dirigir directament per escoltar el debat, sense la necessitat d'haver d'escoltar els punts precedents.

Marigó ha afegit que les actes dels plens són elements amb caràcter jurídic, de manera que la videoacta haurà de passar un procés de certificació previ per evitar que pugui ser manipulada i, d'aquesta manera, garantir que aquest valor jurídic no és violat.

La incorporació del material per realitzar la gravació de la videoacta ha de permetre que també es pugui retransmetre la sessió plenària a través d'internet. Actualment, les sessions plenàries es poden seguir en directe per Internet a través de Ràdio Blanes.