Les queixes contra la discoteca Sivas de Tossa de Mar reapareixen després que l'any passat fos clausurada per excés de soroll. La veïna de paret amb el local, Concepció Turró, ha contactat amb aquest diari per denunciar que, malgrat que es va executar la insonorització del local i la intensitat de la música no és tan forta com anys anteriors, aquesta se segueix sentint i "la seva persistència i duració poden alterar els nervis a qualsevol persona", ha manifestat. Turró també es queixa del soroll que es produeix al carrer quan els clients surten a fumar o quan tanquen el local. "Els de l'empresa d'insonorització del local em van dir que no sentiria res, però no és així", ha conclòs.

De la fressa al carrer també es queixa el responsable de l'hotel L'Hostalet, Sergi. L'establiment hoteler es troba a la plaça de l'Església i, segons ha manifestat el seu responsable, la fressa que fan els clients quan surten de la discoteca ha provocat que diversos clients marxessin de l'hotel. En Sergi ha exposat que van reunir-se amb l'alcaldessa Gisela Saladich (Tossa Unida) i el cap de la Policia Local, però que no han resolt res.

Concepció Turró ha concretat que ha entrat una desena d'instàncies a l'Ajuntament aquest estiu queixant-se del soroll, però que tot segueix igual. De fet, ha concretat que ha decidit posar-se en contacte amb la premsa perquè "aquesta nit -del dimarts al dimecres- ha estat insuportable". La veïna també es queixa de la fressa al carrer.

L'alcaldessa ha posat en dubte les queixes de Turró sobre el soroll del local atès que "es va fer la insonorització i els tècnics ens van dir que era correcta; el responsable ha presentat totes les certificacions i compleix amb tot". També apunta que l'Ajuntament no ha rebut cap altra queixa pel soroll de la discoteca, però sí del que es produeix al carrer.

Saladich afegeix respecte de Turró que es va concretar amb ella anar un dissabte al seu habitatge a fer una prova del soroll, però que no hi era. Respecte a això, la veïna ha contestat que aquesta prova de sonometria no hauria tingut caràcter oficial.

Respecte dels problemes sonors al carrer de l'Església, ha manifestat que és una situació difícil de controlar i que, si bé s'ha doblat la presència policial, "pot ser que en moments puntuals hi hagi més fressa del compte".