La recàmara de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) sempre està plena per cobrir les vacants que s'han d'adjudicar a dit en corporacions públiques. Si divendres passat dimitia el gerent del Consell Comarcal de la Selva per la seva presumpta implicació en el cas Manga la vacant que va deixar ja està coberta per un company de partit. Ni una setmana ha trigat el partit a trobar candidat per reemplaçar Joan Burjachs a l'organisme comarcal. Es tracta de Martí Pujals Castelló, un càrrec de confiança de CDC que exerceix la coordinació en matèria de Medi Ambient a la Diputació de Girona i és el secretari tècnic del Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient (Cilma) de l'ens provincial.

La intenció és que el seu nomenament es faci efectiu el mes de setembre, en la propera sessió plenària del Consell Comarcal de la Selva. El president de la institució, Salvador Balliu (CiU), ha evitat donar per fet el que fa dies s'hauria acordat pel que fa a partit i només va admetre que ha sondejat Pujals Castelló "i un parell de persones més" i prendrà la decisió aquest cap de setmana. "El càrrec de confiança ha de tenir la meva aprovació", conclou.

El perfil

El coordinador de Medi Ambient a la Diputació de Girona és un home de partit que compta amb la simpatia de l'aparell de Convergència i té la confiança del president de CDC a la Selva Marítima, Ramon Ramos, qui li delega algunes de les tasques de responsabilitat interna de la formació.

Llicenciat en Dret, casat i pare de dos fills, Martí Pujals Castelló és fill d'una coneguda família de Tossa que tenia la concessió de l'enllumenat públic municipal. Durant gairebé 14 anys va treballar per a l'empresa privada, sempre a la mateixa societat, dedicada a la promoció immobiliària, l'arrendament i la construcció. Fins que el 2011 se'l va nomenar càrrec de confiança a la Diputació per coordinar l'àrea de Medi Ambient, des d'on treballava per incentivar l'ús de biomassa en els Ajuntaments de la província.

En les darreres eleccions municipals, Pujals Castelló va ocupar la posició número 7 en la llista electoral de CiU per Tossa de Mar. Abans que el seu nom sonés per ocupar la gerència del Consell Comarcal de la Selva havia tingut carta blanca per postular-se com a futur alcaldable de la població. Tot i que se li havia llançat el guà en més d'una ocasió, ell va declinar-ho. No obstant això, sembla que en la propera llista electoral ocuparà la segona o tercera posició.