Un turista de 17 anys i nacionalitat croata va morir ahir a la tarda a Lloret de Mar en caure des d'una grua d'obra instal·lada prop de la plaça Alfred Sisquella, al barri de Fanals. Els fets van tenir lloc a tres quarts de sis de la tarda, quan encara hi havia operaris treballant en la construcció d'unes cases adossades en aquell punt.

Van ser els mateixos empleats qui van avisar els serveis d'emergència en ser testimonis dels fets i presenciar la caiguda del menor des de 25 metres d'alçada. L'equip del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) no va poder fer res pel jove, que va morir a l'acte pel fort impacte que va rebre.

Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació a fi d'esbrinar quina és la raó que va portar el jove a enfilar-se al cim de la grua i què va passar perquè es precipités a terra. Al tancament d'aquesta edició encara restaven obertes totes les hipòtesis i no es podia descartar que la caiguda fos accidental. Entre altres possibilitats, s'apuntava que el noi pretenia prendre una fotografia.

El turista estava passant uns dies en un hotel de la població en companyia d'un grup que tenia previst tornar demà al seu país.

L'alcalde de la població, Romà Codina (CiU), lamenta el fet "perquè era un noi jove i darrere aquesta mort hi haurà també una família destrossada".

La mort d'aquest adolescent es produeix pocs dies després que un altre noi de 16 anys quedés greument ferit en caure accidentalment pel forat d'una escala d'un hotel de la població.