L'Ajuntament de Vilobí d'Onyar va denunciar ahir als Mossos d'Esquadra el robatori de l'estelada que onejava a la rotonda d'entrada al poble. Entre les dades que van aportar és la matrícula del vehicle que es va aturar i d'on va baixar la persona que va sostreure la bandera. L'alcaldessa, Olga Guillem (CiU), va manifestar ahir que la placa de la matrícula correspon a un vehicle d'un òrgan pertanyent a l'Estat. Guillem va afirmar que "farem el que s'ha de fer i no tenim por de fer-nos enrere". Així, va concretar que aquest cas està al jutjat i arribaran fins al final.

Guillem va explicar que el robatori es va produir passades les dotze de la nit del dissabte a diumenge, quan un vehicle es va aturar perquè la persona que hi viatjava en retirés l'estelada. Així va quedar enregistrat a les càmeres que hi ha al camp de futbol, segons va comentar l'alcaldessa, les quals van registrar l'acció del robatori durant un minut -les càmeres giren i no va gravar tota la escena-. En tot cas, el que sembla determinant és que un veí de Sant Dalmai que va passar per la rotonda en aquell moment va anotar-se el número de la placa de la matrícula que, com va comentar Olga Guillem, correspondria amb un vehicle que pertany a un òrgan del Govern central. El cas, va concretar l'alcaldessa de Vilobí d'Onyar, es troba als Mossos, que estan investigant el que seria una falta de furt -la bandera té un valor de 80 euros- i al jutjat.

Aquesta no és la primera ocasió en què desapareix l'estelada de la rotonda d'entrada a la localitat selvatana. Anteriorment, ja se la van endur un grup de joves que estaven passant uns dies a Vilobí d'Onyar en el que va ser una "bretolada", segons Guillem. En aquell cas, però, es va poder recuperar l'emblema independentista.