El grup municipal del PPC de Lloret de Mar, a l'oposició a l'Ajuntament, reclama la creació del Consell Lloretenc del Taxi que, després de més de dos anys (concretament des del ple municipal del 27 de febrer de 2012, en què es va aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup municipal del Partit Popular en aquest sentit) encara està pendent. Segons el PP, aquest Consell ha de ser un òrgan de consulta i assessorament per conèixer les mancances del sector. El regidor delegat del Taxi, Ignasi Riera, ha reconegut en aquest diari que fa temps que s'hauria d'haver convocat aquest òrgan i ha anunciat que es farà aquesta tardor.

El grup popular denuncia que "la regidoria responsable de transports no dóna prou importància al sector, no els escolta ni compta amb ells per copsar totes aquelles necessitats que tenen, un sector estretament vinculat al turisme". Segons el portaveu del PP, Enric Martínez, "la regidoria no manté una comunicació fluida amb el sector tal i com demanen els taxistes i això comporta problemes per conèixer les seves peticions".

El portaveu conclou que "el gremi es veu forçat a entrar instancies per reclamar la seva participació i demanar informació de tot allò que fa referència a l'activitat del sector". Martínez assegura que el sector té altres demandes damunt de la taula, com "canvis en l'actual ubicació de la parada de la Riera, també que es tingui en compta la seva opinió en la redacció de les ordenances que regulen el servei del Taxi i en la redacció i aplicació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i segura".

Martínez afegeix que fins a tres cops el grup municipal ha reclamat en el ple en forma de precs i preguntes en quina situació es troba la creació del Consell Lloretenc del Taxi, amb un argument de "no disposar de temps" com a resposta, que el PP qualifica de poc creïble per part de la regidoria, en la que es manifesta la inoperància de la mateixa. Per tant el grup popular reclama el compliment immediat d'un acord de ple del febrer de 2012 i que es convoqui el Consell Lloretenc del Taxi el més aviat possible.

Riera ha reconegut aquesta demora en el temps en la convocatòria del Consell Lloretenc del Taxi però nega les acusacions de Martínez. Riera afirma que "estem en contacte permanent" amb el sector del taxi: "He participat a les assembles i hem tingut reunions". El regidor afirma que coneix els problemes que té el sector i que es buscarà el consens en el Pla de Mobilitat Urbana.